De meest geweldige moeder van de wereld!

Een moeder zijn valt niet mee, het kan zelfs behoorlijk freaking ingewikkeld zijn. Je leert jezelf behoorlijk kennen, je hoort je eigen moeder door jezelf heen en bij het wakker worden ben je al moe. Precies wat ik zeg, ingewikkeld. Maar hé, er is goed nieuws. Je verprutst de boel lang niet zo erg als je denkt. Zolang je maar geeft om je kleintjes, doe je het fantastisch. Echt. Lees maar.

geweldige moeder

Je hebt geen idee wat je doet en toch doe je het! Dat bewijst toch maar dat je je eigen onzekerheid opzij zet en probeert uit te vinden wat het beste voor je kleintje is, ook al heb je geen idee.

Je bent onzeker en bang en toch doe je het! Oftewel; je bent moedig! – Geen angst voor gevaar tonend –   Dat ben jij, Best Mom In The World!

Je speelt de meest saaie spelletjes met je kleintje. Als ze na 86 keer memory ‘nog een keer, nog een keer’ roept, dan zet je jezelf er overheen en speel je nog een spelletje met je kleintje. Of je doet dat niet, het maakt je geen slechtere moeder. Ik was bij potje nummer drie al afgehaakt.  

– Je geeft je kleintje te eten. Elke dag weer geef je je kleintje te eten. En als ze baby zijn, zelfs ’s nachts! Ondanks dat je kookkunsten niet gewaardeerd worden, sta je toch elke avond wéér in de keuken. Dat is pas liefde.

– Je kleedt je kleintje aan. Zeker in de winter. Je laat je kleintje niet in zijn blote kont rondlopen. Zo blijkt maar weer dat je ook een goede verzorgende moeder kan zijn.

– Je gaat liever iets met je kleintje doen, dan die kilometer was wegwerken. Ook al is dat samen een potje Super Mario spelen. Je kleintje zal het waarderen.

Je gaat liever iets met je kleintje doen, dan de vaat van het aanrecht wegwerken. Ook al is dat samen nog een potje Super Mario spelen. Je kleintje zal het waarderen.

Je gaat liever iets met je kleintje doen, dan de trap opruimen. Ook al is dat samen nóg een potje Super Mario spelen. Je kleintje zal het waarderen.

Je luistert naar de verhalen van je kleintje. Zelfs als je het voor de twintigste keer hoort, weet je nog te doen alsof je geluisterd heb.

Je bent de master in het Googelen.  Als je kleintje ziek is, weet je de dokter al te vertellen wat er mankeert. Met dank aan Google weet je elk vlekje, poepje en snotje te onderscheiden. Ook dat is geven om je kleintje.

– Je troost je kleintje als hij ziek is. Je bent op je best met een ziek kleintje! Je knuffelt, je verzorgt en vooral; je doet het dutje met hem mee.

– Je hebt geaccepteerd dat uitslapen er voorlopig niet meer in zit. Maar serieus, vergeet dat maar de komende jaren. Je kunt nu beter tijd investeren in het leren slapen met je ogen open. Echt, dat werkt! En anders heb je altijd nog de power-naps.

Je gunt je kleintjes alles, maar dan ook alles. Maar je weet dat je ook ‘maar een mens’ bent en fouten maakt. Deze fouten durf je toe te geven en je begint weer opnieuw (ook al is dat 20x per dag) om de meest geweldige moeder van de wereld te zijn.

Voldoe je aan minimaal drie van de bovenstaande stellingen? Gefeliciteerd, geweldige moeder!

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

4 Comments

  1. Voor een kind is iedere moeder de beste moeder in de wereld. Dus jij bent dat en ik ben dat 😀

  2. Ik weet een lieve moeder, dat is onze schoondochter,ze is de moeder van onze kleinkinderen.