En toen was ie weg… de koffietent

Toen ik het hoorde was mijn eerste reactie! “tijd om te verhuizen”.

De super goedlopende koffietent bij ons in de buurt ging sluiten. Althans, de verhuurder had andere plannen. Wat nu precies de reden was zal altijd onduidelijk blijven, maar de koffietent moest weg!

redde coffee company beethovenstraat
Facebook: Red de Coffee Company Beethovenstraat

De hele buurt was in shock! Een Facebookgroep moest nog een poging wagen deze zeer geliefde tent te redden. Maar helaas mocht dat niet baten!

Dat deze koffietent zo geliefd was, was omdat het als een soort buurthuis functioneerde. Heel vroeg in de morgen de hardlopers, daarna de zakenlui en daarna de ouders die hun kids net op school hadden afgeleverd. In de middag de zakenlui gevolgd door een zwerm scholieren. En, de hele dag door buurtbewoner die daar van hun koffie genoten terwijl zij krantje of boekje lazen, op hun hippe laptop tikte of gewoon dromerig naar buiten staarde. 

Ik ging elke donderdag met mijn kleine man naar de slager voor een broodje, die wij dan samen onder het genot van een cappuccino en babycicno in deze tent nuttigde. Een routine die wij op zaterdag samen met mijn vriend nog eens fijn over deden.

Mijn kind was daar “kind aan huis”, net al vele andere buurtkinderen. En nu moest ie weg!

Verontwaardigd en boos was ik… Waar moesten wij nu onze broodjes opeten? Waar moest ik nu die speciale momentjes met mijn kleintje delen? En…. mijn jongste zal niet met dit fenomeen opgroeien. Snik!

Een nieuwe horeca gelegenheid was het plan. In een rap tempo hebben ze daar iets moois neer gezet. Of de buurtbewoners een statement maken weet ik niet, maar de drukte die de locatie kende is nog niet wedergekeerd.

Mijn kleine man heeft in ieder geval een duidelijke mening: “Mama, hier zit die gemene man die de koffietent kapot heeft gemaakt”, elke keer als we langs de nieuwe tent lopen.

Wij hebben ons broodje nu een paar keer buiten opgegeten, maar de charme en het moment is weg! En dus… smeer ik nu zelf boterhammen en maak ik zelf koffie! Een hele nieuwe beleving…

 

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Dat is jammer! Daar gaat je momentje van de week. Het enige voordeel is nu dat je geld bespaard door thuis alles te doen, maar het is vast niet zo gezellig als bij dat koffietentje.