Lieve kleintjes, wanneer jullie verliefd worden…

kalverliefde

Lieve kleintjes,

Jullie worden steeds groter en ik weet dat er een dag komt dat jullie uit zullen vliegen met de liefde van jullie leven. Dat jullie je veilig zullen voelen in de armen van een ander. Dat jullie troost zullen vinden op de schouders van een ander. Dat jullie eigen keuzes zullen maken, waarschijnlijk ook andere dan de mijne. Dat jullie zelf moeten ontdekken hoe de liefde werkt. En hoe de liefde niet werkt.

Ik weet dat die dag gaat komen, gelukkig duurt dat nog héél lang.

Tot die tijd is er kalverliefde. Kalverliefde is zo fijn. Fladderende vlindertjes in je buik, wanneer je aan dat lieve meisje denkt of aan die stoere jongen. De kalverliefde hoeft niet beantwoord te worden, het mag ook stilletjes, alleen. Helemaal voor jezelf.

En ik weet dat wij ‘volwassenen’ heel irritant kunnen reageren op deze verliefdheid, met als gevolg dat de kriebeltjes helemaal niet meer zo fijn voelen. Daarom beloof ik jullie plechtig een aantal dingen te laten en een aantal dingen wél te doen. 

Want ondanks dat je verliefdheid een fijn gevoel vindt,  zul je je beschaamd voelen wanneer ik er op een lacherige en plagerige manier over praat. Ik beloof je dat ik je verliefdheid niet uitgebreid zal bespreken met mijn vriendinnen. Althans, waar jij bij bent.

En ook al weet ik dat deze verliefdheid weer over zal gaan en dat er 99% kans is dat dit niet je levenspartner zal worden, zal ik je verliefdheid serieus nemen. De kriebeltjes zijn er en ze mogen er zijn. Geniet van de kriebeltjes, geniet van de fladdertjes. Ja, je mag met hem of haar trouwen.

Ik zal er zijn, ik zal interesse tonen. Ik wil naar je luisteren, ik wil weten hoe het met je gaat. Hoe je je voelt. Want soms voelen die fladderende vlindertjes aan als prikkende bijen. En soms vliegen de vlindertjes gewoon weer weg.

En ik hoop dat jij, als je later groot bent, aan die ene kalverliefde terug kunt denken met een lach op je gezicht. Dat je je nog herinnert hoe er toen onschuldige vlindertjes in je buik fladderden. Dat je het je allemaal nog herinnert.

Die tijd toen verliefdheid nog zo lekker simpel was.

X

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.