De vervloekte afstandsbediening

De kinderen kijken nog even tv, terwijl ik het eten kook. Het eten staat klaar, dus de tv moet uit. Maar waar is die afstandsbediening? Eindelijk liggen de kinderen op bed. Ik heb een drankje ingeschonken, misschien zelfs een bakje chips erbij gepakt en ik wil lekker onderuitgezakt mijn favoriete serie op Netflix gaan kijken. Waar is die afstandsbediening? ’s Ochtends vroeg, de man wil nog even het nieuws kijken voor hij de deur uit gaat. Laat maar zitten, want wéér geen afstandsbediening.

Komt het je bekend voor? Bij ons in huis rust er duidelijk een vloek op afstandsbedieningen. Als je ze nodig hebt zijn ze weg. En nu ik erover nadenken, deze vloek is wel eens confuus. Ook tandenborstels, kammen, huissleutels, opladers, zelfs laptops blijken op de meest ongemakkelijke momenten verdwenen te zijn.

Inmiddels weten we dat er een aantal plekken zijn waar we deze voorwerpen weer terug kunnen vinden. Onder de kussens van de bank, in de bakken met speelgoed, op de picknicktafel in de achtertuin. In ons huishouden is bewezen dat voorwerpen de eerste keer dat je ze zoekt, onzichtbaar zijn. Niet gevonden? Dan doen we het hele rondje dus nog een keer.

En blijven spullen langer dan 6 weken zoek, of beginnen de cd’s te kraken als we ze afspelen, dan schroeven we de subwoofer weer open. Want de opening hiervan is als een zwart gat, dat alles naar binnen zuigt dat maar door kinderhandjes vastgehouden wordt.

afstandsbediening

Heb jij suggesties om onze vloek te doorbreken? Alle tips zijn welkom!

P.S. Overigens hebben wij een omgekeerde vloek op haarspeldjes, legoblokjes en knikkers. Deze duiken juist op de meest onverwachte momenten en plekken op. Vooral als we op blote voeten lopen…

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

3 Comments

  1. Nee geen herkenbaar punt. Keano weet dat hij van de afstandsbediening af moet blijven, al ben ik zelf af en toe wel zo verstrooid om hem ergens neer te leggen en dan vergeten waar

  2. Nee sorry, geen goede tip. De afstandsbediening blijft hier altijd op zijn plek liggen. Maar ik denk dat ik de subwoofer dan maar eens moet openschroeven voor alle verdwenen legostenen, balletjes en andere vermiste voorwerpen!

  3. Haha jawel ik herken het! En van heeeeeeel wat jaren geleden weet ik inderdaad ook nog dat de opening van de dvd speler een magische aantrekkingskracht had op mijn zoon. Wat wij daar in die tijd niet allemaal in teruggevonden hebben! 🙂 Ik heb hier in ieder geval wel de vloek van de ab opgelost. Ik heb op vakantie een soort van ophangtasje gekocht met drie kleine vakjes. Die hangt naast de tv en daar moeten de ab’s altijd in opgeruimd worden (en dat doen ze nu ze wat ouder zijn ook wel gelukkig)