De reistrends van 2016, wat is mogelijk met kinderen?

Nu half Nederland weer bezig is met het uitzoeken van waar ze aankomende zomer weer eens zullen bivakkeren én de vakantiebeurs ook in volle gang lijkt te zijn, leek het mij een goed moment om de reistrends van 2016 eens uit te lichten. En, belangrijker voor ons ouders, wat is er mogelijk met kinderen?

Wat precies de trends zijn, dat zocht travel trendwatcher Tessa aan de Stegge voor ons uit, zij verzamelde dé top 10 trends voor 2016. Ik pikte er een paar tussenuit.

Collect Memories

Collect Memories draait om het sparen van mooie herinneringen op reis.

Om zoveel mogelijk te beleven, gaan reizigers vaker en korter op reis. Met je gezin is dit natuurlijk prima te doen, althans als jij en je kinderen een beetje flexibel zijn. Bij ons gaat dat altijd prima. Zo draaien wij er onze hand niet voor om, om de bolide even naar Parijs en Disneyland te knallen. Zo staat er dit jaar ook een tripje met DFDS naar Newcastle op de planning. Komende zomer trekken we er weer op uit met de tent en zo hopen we nog veel meer mooie herinneringen te kunnen verzamelen. Collect Memories en of dat mogelijk is met kinderen!

Solo +

Solo + staat niet alleen voor jezelf beter leren kennen, maar ook op reis gaan met het doel anderen te leren kennen.

Alleen op reis zonder een reisorganisatie. Hoe graag ik soms ook wil ontsnappen aan de dagelijkse chaos, wat leven met drie kleintjes over het algemeen inhoudt, en alleen op reis als muziek in een moeders oren klinkt, ik beleef het toch liever met mijn gezin. Maar goed, mocht je een reislustige alleenstaande moeder zijn en heb je aankomende zomer drie weken vrij van je kinderen dan kun je heel gemakkelijk nieuwe mensen ontmoeten via apps zoals Penroads of Tripr; social apps waarbij je vooraf of real-time peers kunt zoeken om activiteiten mee te doen of mee te reizen.

Op de bonnefooi

Op de bonnefooi reizen met kinderen kan best spannend zijn, maar ook zo leuk en verrassend. De navigatie uit en beleef samen de reis, want daar gaat het om, niet om de bestemming. Ook al ga je op de bonnefooi, het vereist wel wat voorbereiding als je met kleintjes gaat, want we weten allemaal hoe een autoritje kan verlopen. Ik zie het wel zitten, gewoon gaan en kijken bij welke boer of andere verrassing we stranden.

Dé bestemmingen voor 2016, mét kleintjes

Ook zocht trendwatcher Tessa aan de Stegge uit wat dé bestemmingen voor 2016 zijn, daarbij raadpleegde ze andere experts welke bestemmingen of steden must visits zijn. De volgende drie bestemmingen zie ik wel zitten met de kleintjes.

Vakantiebeurs, Rianne Romijn tipt Cornwall

cornwall

Cornwall is het Nieuw Zeeland van Europa: overweldigende natuur, mooie stranden, dynamische ruige kustpaden (voor eindeloze trailruns) en hippe restaurants in authentieke plaatsjes. En niet te vergeten: zeer hippe accommodaties (zoals omgebouwde zeecontainers).

Ik moest het even opzoeken op Google, maar dit is zeker een plek waar ik mijn kleintjes mee naartoe zou willen nemen.

National Geographic Traveler, Paul Rômer tipt Ljubljana

Ljubljana

“Ljubljana is verkozen tot Groene Hoofdstad van Europa. Van een stad die dreigde dicht te slibben door te veel auto’s ontwikkelde Ljubljana zich tot een milieu- en fietsvriendelijke gemeente, met hippe bars en prachtige historische architectuur. Zie de stad als een mix van Praag en Wenen.”

Nog zo één die gegoogled moest worden, maar na het zien van wat beelden meteen verkocht. En wie zegt dat een stad bezoeken met kleintjes niet leuk is? Je moet gewoon je tempo en ideeën een klein beetje bijstellen. Als dat lukt, dan is een stedentrip met kinderen absoluut de moeite waard!

Lonely Planet tipt Botswana

botswana

“Wild Africa at its best with some of the greatest wildlife spectacles on Earth, from elephants and antelopes, to big cats and African wild dogs. The Okavango Delta and Kalahari desert are both iconic African landscapes and vast stretches of wilderness.”

Wat zou ik graag verre reizen willen maken met de kinderen, maar aangezien de flappen niet op onze rug groeien, sparen wij daar hard voor. Afrika staat niet bovenaan op mijn lijstje, maar op die van de kleintjes wel. De Afrikaanse dieren (olifant, giraffe, enz.) zijn natuurlijk heel herkenbaar voor kinderen en machtig om te zien.

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Alles is mogelijk met een kleintje (of 2). Wij hebben een vouwwagen en gaan lekker op de bonnefooi. Dit jaar naar Kroatie. En eens in de 5 jaar gaan we een verre reis maken, dat is ons plan. De eerste verre reis staat gepland voor over 2 jaar, naar Canada of Zuid-Afrika.

    1. Super leuk Iris, dat jullie verre reizen maken en ook lekker avontuurlijk zijn 🙂