De Perfecte Kinderschoentjes

Dat het perfecte paar kinderschoenen goed moet passen bij je zoon of dochter daar zal iedereen het over eens zijn. Echter letten de meeste ouders niet of nauwelijks op de pasvorm maar voornamelijk op de stijl en kleur van een kinderschoenen. In dit artikel geven we je een aantal tips waarmee je voortaan niet alleen leuke, maar ook goed passende kinderschoenen kan vinden.

birkenstock-image

Kinderschoenenmonitor
Met de kinderschoenen monitor hebben we het al vaker onderzocht, maar de invloed van schoenen op de ontwikkeling van kindervoeten wordt flink onderschat. Slechts 50% van de ouders geeft aan maandelijks of vaker te controleren of de kinderschoenen nog groot genoeg zijn. Kindervoeten zijn kwetsbaar en volop in ontwikkeling. Het dragen van verkeerde schoenen kan in het slechtste geval leiden tot scheefgroei en rugklachten op latere leeftijd.

Babyschoenen
In de eerste twee jaar groeien de kindervoeten het hardst. Babyvoetjes moeten zich vrij kunnen ontwikkelen, dus is het beste advies om je baby de eerste stapjes op blote voetjes te laten zetten. Ga je naar buiten of wil je de voetjes beschermen tegen kou of obstakels dan zijn super flexibele babyschoenen geschikt. Deze zorgen dat het babyvoetje zich toch vrij kan ontwikkelen.

Drie tips
Met deze drie tips zorg je ervoor dat de kinderschoenen het groeiproces van jouw kleine doerak ondersteunen:

– Wissel je Converse All Stars of andere zomerschoentjes af met goede (het liefs leren) kinderschoenen. Converse All Stars zijn leuke sneakers voor in de zomer maar het linnen biedt te weinig ondersteuning om ze dag in dag uit te dragen. Voor een goede ondersteuning zijn leren kinderschoen of goede kindersandalen echt aan te raden.

– Geef geen schoenen door aan kleine broertjes of zusjes. Koop liever een paar goedkopere schoenen in de sale periode. Schoenen gaan naar de voet van de drager staan en zullen daarom nooit echt goede ondersteuning aan de tweede drager bieden.

– Meet minstens vier keer per jaar de voetjes op, maar liever nog vaker. Dit kan met behulp van de voetjesmeter

– Kies bij twijfel voor een maatje groter. Is de schoen net iets te groot, kies dan voor een inlegzooltje. Deze kan ervoor zorgen dat de schoenen alsnog perfect zitten. Bij sandalen kan de extra groeiruimte er een beetje gek uit zien maar dit is een stuk beter voor de voetjes.

Smalle en brede voetjes
Zonder dat kinderschoenenmerken hier echt bekend om staan zijn er ondering duidelijke verschillen als het gaat om de pasvorm. Red Rag, Converse All Stars en Shoesme bandschoenen vallen relatief breed. Smaller vallende kinderschoenen zijn van Giga of HIP.
Veterschoenen zijn gemakkelijk wat strakker aan te trekken en daardoor uitermate geschikt voor smallere voetjes. Klittenbandschoenen zijn makkelijk uit en aan te trekken. Hierdoor zijn ze ideaal voor kinderen met een hoge wreef.

Heb je een leuke kinderschoen op het oog? Probeer altijd te achterhalen of er een losse binnenzool in de schoen zit. Met een goed binnenzooltje kan je de ondersteuning van deze schoen flink verbeteren.  Goede kinderschoenenwebshops vermelden dit bij de schoen en in een winkel kan je het natuurlijk gewoon vragen.

Of je nou langs gaat in een winkel of kinderschoenen online bestelt, laat je goed adviseren en houd rekening met de bovenstaande tips. Dan draagt jouw zoon of dochter niet alleen leuke, maar ook goede kinderschoenen voor een maximaal draagplezier.

boy6

Previous ArticleNext Article

1 Comment