De leukste kindvriendelijke festivals van Europa

kindvriendelijke festivals

Was jij ooit zo’n die-hard festival ganger en denk je dat die tijd nu volledig voorbij is nu je een gezin hebt? Dan heb je dat mooi fout gedacht! Een festival bezoeken kan namelijk prima met kinderen. Je moet alleen wel de juiste familievriendelijke festivals bezoeken. De festivals waar douchen voor mietjes en een bierontbijt de normaalste zaak van de wereld is, die moet je even overslaan. 

Wat is een familievriendelijk festival?

Hoezo wéér oppas regelen voor het weekend? Een échte festivalganger neemt gewoon lekker de kleintjes mee naar een familiefestival. Op een familiefestival heeft het hele gezin het naar z’n zin. Voor de kinderen zijn er toffe activiteiten en ondertussen vermaken de ouders zich kostelijk met misschien wel hun favoriete band. Hoe jonger je je kleintjes meeneemt naar een familievriendelijk festival, hoe eerder het festivalbloed bij je kind zal gaan stromen. Een win win voor elk gezinslid dus.

Omdat je tijdens je vakantie ook gewoon een tof festival bezoeken kan, doen we hier gewoon even de leukste kindvriendelijke festivals van Europa! Here we go!

gezin festival

Kindvriendelijke festivals in België

Sfinks Mixed kinderfestival in het Antwerpse Boechout. Een gratis festival van vier dagen lang: 27, 28, 29 en 30 juli 2017. Sfinks Mixed is een festival met een divers programma waardoor het hele gezin zich prima vermaken zal. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en dat is ook terug te zien bij de kidz village, de ‘kinderafdeling’ van het festival.

In augustus (4,5,6) vindt het festival Dranouter in de Westhoek plaats, waar kinderen tot 12 jaar gratis binnen mogen. Scheelt toch weer. Bekende en minder bekende artiesten passeren de revue, maar ook het straattheater is een opvallend leuk onderdeel van het festival.

Kijk voor de locatie en meer info op de website van Sfinks Mixed en op de website van Dranouter.

Kindvriendelijke festivals in Engeland

Engeland is misschien niet het meest populaire vakantieland in de zomer, maar een festival roadtrip met je gezin is ook een héél goed idee!

In Newport heb je bijvoorbeeld het Isle of Wight festivalEen festival waar kinderen onder toezicht kunnen verblijven in de zogeheten ‘KidsZone’, waar verschillende thema’s als creatief (kostuums ontwerpen), actief (workshop jongleren) en ontspannen (verhalen luisteren) te vinden zijn.

Latitude Festival is van 13 tot 16 juli te vinden in Southwold. Hier worden vooral de tieners niet vergeten! Actieve tieners kunnen los in de klimnetten, kabelbanen en schommels tussen de bomen. En leergierige tieners kunnen bijvoorbeeld een journalistiek workshop of dj-lessen volgen.

Tickets en meer info vind je op de website van Latitude Festival en op de website van Isle of Wight festival.

Kindvriendelijke festivals in Duitsland en Oostenrijk

In Oostenrijk is van 23 tot 25 juni naar eigen zeggen Europa’s grootste gratis openluchtfestival Donauinselfest. Het festival biedt maar liefst elf stages, duizenden optredens en talrijke plaatsen voor kinderentertainment. Op het familie eiland Schöller is onder andere een 70 meter lange waterglijbaan te vinden, de tijd van je leven voor zowel groot als klein.

Een eigen speciaal kinderfestival in het festival is te vinden bij Lollapalooza, Berlijn. Op 9 en 10 september 2017 zijn er tijdens het festival activiteiten zoals kinderyoga, transformatiefoto-stand en muzieklessen.

Hier meer info over Lollapalooza en Donauinselfest.

Kindvriendelijke festivals in Nederland

Maar al zeg ik het zelf, de leukste en gezelligste festivals vind je gewoon in ons eigen kikkerlandje, Nederland! Het is lastig om de leukste eruit te pikken, maar de volgende familiefestivals zijn het geworden:

Kids ‘n’ Billies in Nijmegen op 16 en 17 juni. Dit jaar al 15 jaar het stoerste festival voor alle leeftijden! Kids ‘n’ Billies staat voor authentieke rockabilly, catchy country, rock‘n’roll en razende rootspunk. Met recht het stoerste festival waar je een vetkuif in je haar kan laten zetten.

Parade Den Haag © Erik van 't Hof
Parade Den Haag © Erik van ’t Hof

Liefde voor theater, daarom komt ook De Parade, het rondreizende theaterfestival, in het lijstje van de leukste familievriendelijke festivals. Van 23 juni t/m 27 augustus in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

Nou nog ééntje dan. Namelijk ook liefde voor de Tuckers. Tuckerville 2017 is een festival voor de hele familie! Er is een mini playbackshow, mini linedancing, een schmink- en verkleedhoek, er worden speurtochten georganiseerd en alsof dat allemaal nog niet genoeg is, is er ook nog een heuse kids playground. En hé mama, zie ik daar nou Douwe Bob op het programma staan? Yep, een kindvriendelijk familiefestival voor het hele gezin!

Hier meer info over de kindvriendelijke festivals Kids ‘n’ Billies, De Parade en Tuckerville.

Uitgelichte afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article