De HelloFresh Familybox

Een van de lastigste dingen van het koken is de boodschappen doen. Wat heb ik dáár een hekel aan! Het begint al bij het verzinnen van de maaltijd, wat zullen we vanavond weer eens eten? Vervolgd met het daadwerkelijk naar de supermarkt gaan.

Vroeger, toen deed ik even snel, na mijn werk, een boodschapje. Ik sjeesde door de supermarkt voor wat avondeten, een toetje en nog wat lekkers voor bij de film ‘s avonds. Maar als je kleintjes krijgt, dan gaat dat anders. Dan ga je niet meer even snel een boodschapje doen. Nee, dan wordt dat een hele uitdaging waar je steeds meer en meer tegenop gaat zien. Even een boodschapje doen is dan vergelijkbaar met twee uur sporten na zes weken vakantie waarin (veel) wijn en (veel) stokbrood gegeten werd.

Het begint al bij die kleine leuke boodschappenkarretjes. De eerste keer denk je nog ‘ach waarom niet?’, maar al snel kom je er achter ‘daarom niet’. Want binnen 2 minuten is het eerste boodschappenschap geruïneerd omdat je kleintje simpelweg geen controle over zijn eigen snelheid heeft. Vervolgens kom je er bij de kassa achter dat je kleintje van alles in zijn karretje gemikt heeft. Boodschappen die jij niet op je lijstje had staan.

Not so funny. 

Om een lang verhaal kort te maken, de HelloFresh Familybox is je redder in nood, wanneer het aankomt op boodschappen doen. Deze box wordt namelijk op een afgesproken tijd bij je thuis bezorgd en ontneemt jou een hele hoop boodschappenstress.

Want 1. je hoeft niet meer te verzinnen wat je ’s avonds op tafel moet zetten en 2. je hoeft niet meer met je hele hebben en houwen de supermarkt in.

Je raadt het al, wij probeerden de HelloFresh Familybox een keertje uit. Gemak dient de mens.

Wat zit er allemaal in de HelloFresh Familybox?

Veel! Heel veel. Ik dacht even dat ze een vergissing gemaakt hadden en voor de hele woonwijk geleverd hadden. Maar het blijkt dat wanneer je een HelloFresh Familybox voor vijf personen bestelt, je voor vijf personen met de eetlust van hongerige bouwvakkers bestelt.

Wat eten we?

  • Kippendijstukjes met krieltjes en bospaddenstoelenpesto

hellofresh gerecht

Op de receptenkaart staat duidelijk beschreven hoe je het gerecht klaar moet maken. Er zijn drie ingrediënten die je zelf moet toevoegen. Ingrediënten waarvan ze verwachten dat je die zelf in huis hebt en anders heeft de buurvrouw ze wel.

Bospaddenstoelenpesto is niet het eerste wat er in mij opkomt wanneer ik voor mijn kleintjes een avondmaaltijd kies. Mijn oudste hoef ik alleen maar spinazie a la crème voor te schotelen, met haar houd ik dus al geen rekening meer. Maar de andere twee staan altijd wel open voor nieuwe gerechten, ik ben dus benieuwd wat ze van deze combinatie gaan vinden.

Vingers in de lucht wie het lekker vindt!

hellofresh family box

We hebben twee logeetjes, wat dankzij de ruime hoeveelheid geen enkel probleem is, drie-en-een-half van de vijf steekt zijn vinger in de lucht. Ik mag wel concluderen dat dit gerecht geslaagd is.

pit-hello freshWat eten we de volgende dag? Of de dag daarna, aangezien we makkelijk nog een keer van de kippendijstukjes met krieltjes en bospaddenstoelenpesto kunnen eten.

  • Mini-pita’s met viskoekjes en peen

Pitabroodjes zijn, naast de spinazie a la crème, de ‘lievelings’ van mijn oudste, heeft zij even geluk! De viskoekjes vallen bij haar dan weer iets minder in de smaak, helaas. De andere twee vinden ze wel interessant, zeker wanneer ik ze, zoals op de verpakking staat, visfrikadellen noem.

helpen koken

De peen uit de oven is echt een supergoed idee en ga ik ook zeker onthouden, want dit is bijvoorbeeld ook ideaal als snack.

orzo hellofreshHet derde en tevens laatste gerecht.

  • Orzo met pompoen, verse dragon en pecannoten

Wanneer ik naar het plaatje op het receptenkaartje kijk, word ik niet laaiend enthousiast. Het lijkt me een wat saai gerecht. En dat is het eigenlijk ook. Grappig is wel dat de kleuter er juist weer heel goed van eet. En zo zie je maar dat smaken verschillen, ook binnen één gezin.

Eindconclusie over de HelloFresh Familybox

  • Een gezin met drie (kleine) etertjes hoeft geen box voor vijf personen te bestellen.
  • De gerechten zijn ‘out of the box’ oftewel, voor ‘wat de boer niet kent’ kinderen (zoals mijn oudste) zijn deze gerechten een hele uitdaging.
  • Maar dat betekent niet dat het niet lekker of niet kind-proef is. Want wanneer er drie-en-een-half van de vijf vingertjes de lucht in gaan, is een gerecht in mijn ogen geslaagd!
  • Een groot, heel groot voordeel is dat je geen boodschappen hoeft te doen.
  • Een nadeel is dat je wel wat basisproducten in huis moet hebben. Veel voorkomend zijn bloem, bouillonblokjes en roomboter.

Een HelloFresh Familybox bestel je vanaf € 34,00

Previous ArticleNext Article

3 Comments

  1. Het lijkt me inderdaad wel prettig om geen boodschappen meer te hoeven doen!

  2. Ingrediënten zijn altijd vers, veel en goed. Voordeel bij hello fresh is ook dat je kan kozen tussen maaltijden. Enige nadeel vind ik de bereidingstijd van sommige maaltijden. Na mijn werk heb ik echt geen zin om nog ruim 3 kwartier in de keuken te staan en om bv een pompoen te slachten terwijl er 3 hongerige kinderen staan te jengelen.