BunniesJR kinderschoenen, ruim 6 weken later

Het krijgen van nieuwe schoenen is altijd onwijs tof! Als kind vond ik het altijd al heerlijk, ik was er echt trots op en ik paradeerde dan de hele dag (binnen, want stel je voor dat ze vies werden) de woonkamer rond. Ik ken het gevoel nog steeds! Van nieuwe schoenen word je gewoon blij.

Mijn kleintjes hebben de tik overgenomen en zodra er nieuwe schoenen in huis zijn, herhaalt de geschiedenis zich. De peuter ontving kinderschoenen van BunniesJR, maar na drie uur binnen te hebben gestapt was het voor de schoentjes toch echt hoog tijd om de buitenwereld te gaan ontdekken.

Dat de schoentjes van BunniesJR superleuk en schattig zijn, zien we allemaal wel. Veel interessanter om te weten is of de kwaliteit die het uitstraalt ook de werkelijke kwaliteit is. En dus nemen we vandaag de kinderschoenen van BunniesJR onder de loep.

SONY DSC
Begin februari, de eerste keer dat ze deze schoenen draagt

Bij het aantrekken van de schoentjes ervaren we vrijwel meteen een nadeel: de schoenen hebben veters. Dat is geen kwaliteitsdingetje natuurlijk, maar een keuze bij het aanschaffen. Schoenen met veters voor een kind dat niet zelfs zijn veters kan strikken, kan beter maar voorkomen worden. Maar als er dan toch veters op zitten, en dan kom ik bij een voordeel, laat het dan lange veters zijn zodat je ze goed kunt strikken en eventueel met dubbele knoop. Nou, de veters zijn lang genoeg en daarbij hoef je ze in principe maar één keer te strikken, want er zit ook een ritsje aan de binnenkant van de schoen. Daarmee kun je de schoen gemakkelijk en snel aan het voetje krijgen.

Voordeel aan veters op je schoen is dat je de hoogte van de voet er mee kunt afstellen. Heeft je kleintje bijvoorbeeld een hoge wreef, dan doe je de veters iets losser. En zo heeft, om in Johan Cruijff termen te spreken, ieder nadeel zijn voordeel.

De schoenen zijn gemaakt van leer, de zool van rubber en op het randje op de neus van de schoen zit ook een strookje rubber. De ster op de schoen heeft een ruwe glitter-look. Het inlegzooltje is uitneembaar.

De peuter heeft een schoenenkast waar je U tegen zegt en ze kan dus zeker afwisselen. Ze is over het algemeen niet erg kieskeurig en trouw aan één bepaalde schoen, maar de afgelopen weken koos ze toch regelmatig voor de BunniesJR en dit is het resultaat.

bunnies-schoentjes
De schoentjes nu (begin april)

De schoenen hebben nog geen poetsbeurt gehad. De veters zijn zoals je ziet iets minder wit, wat me eigenlijk wel vrij logisch lijkt na ruim zes weken. Viezigheid maakt mij niet uit, kinderschoenen worden nu eenmaal vies. Belangrijker is de kwaliteit.

– Het leer is soepel en vertoont geen slijtage of scheurtjes. Er zit een enkele watervlek (kring) in het leer door de regen.

– Als je de foto van boven bekijkt zie je een (loop)vouw in de schoen. Belangrijk is dat de zool niet mee vouwt en scheurt, dit is niet het geval.

– Zelf had ik verwacht dat de ster met glitter snel zou aftakelen, maar deze ziet er (letterlijk) nog schitterend uit.

– De naden zijn ook allemaal nog intact. Waar de zool zich aan het leer verbindt, lijkt het hier en daar wat los te zitten, maar als je beter kijkt, zit het nog goed vast. Ik denk wel dat dit de eerste plek zal zijn waar de schoen gebreken gaat vertonen.

– De zool is een klein beetje afgesleten, maar dit komt enkel door gebruik, niet door slechte kwaliteit.

Conclusie; BunniesJR kinderschoenen komen door de test en zijn prima kinderschoenen met een redelijke (€ 79,99) prijs-kwaliteit verhouding.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Leuk om dit artikel te lezen. Hier hebben wij dezelfde schoenen in de blauwe kleur. Helaas zien ze er hier anders uit. De klittenband sluiting is van het leer los. De neus en rand van het leer zijn ook kapot na korte tijd. Erg jammer!!!!