7x knetterduur maar o zo leuk speelgoed (en de alternatieven) 3

De hysterie gaat vanaf vanavond echt weer beginnen; het Sinterklaasjournaal is weer op de buis. Het zal mij benieuwen met wat voor Pieten ze dit keer aankomen zetten, StroopwafelPiet, KaasKopPiet of whatever. Ik weet inmiddels waar het om draait bij de kleintjes en dat zijn, geloof het of niet, de cadeaus.

En net als de Sinterklaashysterie, kun je ook de cadeaus zo gek maken als je zelf wilt. De één doet het met een budget van € 30,00 de ander met een budget van € 300,00

Nu heb ik een aantal cadeaus uitgelicht die knetterduur zijn, maar o zo leuk om te hebben. En aangezien ik volledig begrijp dat niet iedereen onbeperkt doekoes heeft, heb ik ook de alternatieven voor je gezocht. 

duur-kinder-speelgoed

De Zoomer Dino – Jurrasic World. De Zoomer beestjes zijn interactief en hebben geluid- en infraroodsensoren waarmee ze kunnen luisteren en jouw bewegingen kunnen zien. Heel cool natuurlijk, maar daar hangt ook een prijskaartje van € 129,99 aan. En dan denk ik, wat is er mis met je eigen handjes gebruiken om een Dino voort te kunnen bewegen? Hier een niet zo interactief alternatief van € 21,99

Ik snap dat eenhoorns (zoals deze StarLily) ontzettend hip en happening zijn, maar waarom moet dat € 149,95 kosten? Het is leuk hoor, zo een bewegend beestje, maar aangezien mijn kleintjes altijd maximaal een week geïnteresseerd zijn in dit soort speelgoed, zou ik persoonlijk met dit alternatief van € 18,99 beginnen.

Een keukentje, het is toch wel een musthave voor elk huishouden met kleine kinderen. Mijn kleintjes hebben er in ieder geval ontzettend veel plezier van. Dit keukentje van € 375,00 zal ongetwijfeld 80 jaar meegaan, maar ja, ze spelen er toch echt maximaal een jaar of drie mee. Dit keukentje van de Ikea € 64,95 is echt het beste alternatief! Gegarandeerd!

De fancy tipitent van € 145,95. Heel tof in je Instagram-woning. Maar aangezien kinderen graag alles onderkladderen, is dit wellicht een prima alternatief € 17,51 met evenveel speelplezier (en bijna net zo fancy).

Lego, ik was er vroeger dol op en stiekem nu nog steeds. En ik was ook strontjaloers op een vriendinnetje die als een van de eerste het echt meisjes-lego bezat. Ik moest het doen met het bij elkaar geraapte zooitje van mijn broers en toch kon ik er uren mee spelen. ZO heel gek is het dus niet dat ik spontaan begin te kwijlen bij het zien van het LEGO Friends Paardenkamp. Maar mijn hemel, € 189,95… Alternatief? Marktplaats.

Infento. Dit is speelgoed waar de man mee aankomt zetten. Logisch, want het is ook een typisch mannending. Samen met je kind een vervoersmiddel bouwen. Voordeel is dat het jaren meegaat en je er telkens wat anders van maken kan. Nadeel: het begint bij $ 299,00 Een alternatief is een meegroei-fiets van € 94,95

En als laatste de loopkar. ‘Hoezo duur?’, hoor ik je denken. Maar, onder het mom van ‘je kunt het gek maken als je zelf wilt’, is deze kar een mooi voorbeeld. Hij kost namelijk € 99,95 Een alternatief? Deze blokken loopkar van € 34,95. Nu is het alleen de vraag met welke kar je kleintje eerder op zijn muil gaat.

Previous ArticleNext Article

3 Comments

  1. Tjee, wat een prijzen. Ik zag ent nog die eenhoorn voorbij komen voor het sinterklaas journaal en vroeg me al af wat voor prijskaartje eraan hing.
    Ik ga voor de alternatieven 😉

  2. Prachtige post en voorbeelden. Zelf mega blij met Ikea keukentje. Dochterlief maakt er de lekkerste (warme) kastanjesoep op!