5 feitjes over dineren met jonge kinderen

Weet je nog dat je uitgebreid een avondmaaltijd maakte, gewoon omdat je het leuk vond om iets speciaals te maken. Of misschien omdat je heel erg trek had in dat speciale gerecht?

Nee, ik ook niet meer. Het ouderschap heeft een heel andere dimensie gegeven aan het dineren. Voorbij zijn de tijden van het uitproberen van nieuwe gerechten, gewoon voor de lol. Voorbij zijn de dankbare complimentjes voor het maken van dat bijzondere gerecht.

Spinazie à la crème it is…

Net als die tijd dat je uitgebreid kookte voor mensen die er blij mee waren, is ook dineren met jonge kinderen een fase. Tot die tijd gelden de volgende feitjes.

Feitje 1. Elke avond moet je hetzelfde aanhoren. Dat kan zijn van ‘Dat lust ik niiiieeeet!!!’ tot aan ‘Mam, ik zit vol’ (na twee happen) om vervolgens binnen 5 minuten te vragen om iets ‘lekkers’.  Ja echt, kleintjes zijn zo voorspelbaar. Op de vraag ‘wat eten we vanavond?’ kan ik ook net zo goed ‘poep’ antwoorden. Maar ja, ook dat lusten ze niet. 

Feitje 2. Er zijn dagen dat je je idee van gezond en gevarieerd eten moet bijstellen. Soms telt komkommer en ketchup als groente om een evenwichtig en gezond eetpatroon te hebben. Het is niet anders. Het is een fase.

Feitje 3. Negen van de tien keer kook je voor de kat zijn viool. Behalve wanneer je spinazie à la crème klaarmaakt dus. Verwacht maar niet dat je je kleintjes blij maakt met dat culinaire wereldgerecht (een uitzondering daar gelaten).

Feitje 4. Om te kunnen koken heb je voedsel nodig. Voedsel moet je halen in de supermarkt. Naar de supermarkt met je kleintjes is een hels karwei waar je uren van te voren tegenop kunt zien en wat je meestal ook uitstelt. Voor je het weet is het 18.00 uur en ben je genoodzaakt om te besluiten dat het ‘omgekeerde wereld dag’ is, wat inhoudt dat je als diner een ontbijtje serveert. Note: beperk ‘omgekeerde wereld dag’ wel tot maximaal 5 x per week.

Feitje 5. Dat er vrij weinig in de buikjes van de kleintjes eindigt is goed te zien aan het slagveld op de vloer. En wie mag dat weer opruimen? Thank God dat de meeste spinazie à la crème wél in de buikjes eindigt!

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Lang leve de spinazie a la crème! Al moet ik zeggen dat we het uitproberen van nieuwe recepten nog niet opgegeven hebben. Maar nee, het is inderdaad vaak niet zo’n succes.