20.000 GB aan afbeeldingen, maar geen fotoboek

Ik weet nog goed dat ik als kind uren door mijn fotoalbum kon bladeren. Mijn moeder had daar een aantal (wazige) foto’s ingeplakt van wat gebeurtenissen in mijn kindertijd. Vakantie, verjaardagsfeestjes en gewoon wat fotootjes van een spelende ik. Doordat ik zo vaak door dat album bladerde, bleven de herinneringen levendig en misschien kwamen ze door de foto’s zelfs tot leven. Want ik kan mij nu dingen herinneren van toen ik een jaar of drie was, maar als ik er goed over nadenk, komt het door die foto uit het album dat ik het mij nog herinneren kan.

Toen ik mijn dochter in een zelf geïmproviseerd album met wat uitgeprinte afbeeldingen zag bladeren, realiseerde ik me dat ik duizenden foto’s van haar gemaakt heb, maar dat ze geen tastbaar album heeft dat ze onbeperkt kan pakken en waar ze in kan bladeren om weg te dromen bij de herinneringen. Alle foto’s staan ergens op de computer opgeslagen. Wachtend om gesorteerd te worden op de mooiste afbeelding.

Tijd voor verandering. Want het gaat helemaal niet om de perfecte foto, de juiste belichting, of het mooiste kader. Het gaat er om de situatie en de herinnering in leven te houden. Een tastbaar album dat onbeperkt bekeken kan worden.

En zo kwam ik bij Smartphoto terecht. Webprint maakt herinneringen tastbaar, hoe toepasselijk! Ik kon ervoor kiezen om een digitaal fotoboek te maken, dat heb ik niet gedaan. Ik heb gekozen om ‘old-school’ foto’s in te plakken, samen met mijn kleintje.
Ik gebruikte daarvoor het notitieboek, met persoonlijke foto en titel, dat dan weer wel. Het notitieboek heeft van binnen blanco papier, waarop ook mooie tekeningen gemaakt kunnen worden.

Inmiddels zijn er al heel wat fotootjes, dus herinneringen ingeplakt. En ik hoop dat er nog vele herinneringen bijkomen die de moeite waard zijn om levendig te houden.

webprint

Smartphoto is een veelzijdige online fotoservice. Zo kun je er naast het maken van een album ook terecht voor wanddecoratie, fotogeschenken en ik liet er ook mijn visitekaartjes drukken. Voor de zakelijke musthaves ben je daar dus ook op het juiste adres. Een site waar je gemakkelijk en snel kunt bestellen, zonder poespas.

Deze post is mede mogelijk gemaakt door Webprint.nl

Previous ArticleNext Article