8x wat te doen in de sneeuw

sneeuwpret

Hopen jullie ook zo dat er sneeuw gaat vallen deze winter? Sneeuw is de ideale manier om de kinderen weer naar buiten te krijgen. Het maakt het spelen buiten namelijk weer een stuk uitdagender. Warme kleding aan en gaan! Het wordt nog lastig kiezen, wat te doen in de sneeuw! Welke sneeuwpret activiteiten ga jij als eerste proberen? 

sneeuwpret

Wanneer er sneeuw ligt, willen je enthousiaste kinderen uiteraard graag naar buiten. Heb je geen idee wat je moet doen in dat koude witte spul? Hier heb ik een paar tips voor je.

1. Maak een sneeuwpop

Een sneeuwpop maken had je zelf natuurlijk ook wel kunnen verzinnen, maar wat dacht je van een sneeuwpop die een handstand maakt? Geinig toch! Rol wat ballen door de sneeuw, ze worden vanzelf groter. Bouw samen een sneeuwpop, want je kleintje kan waarschijnlijk zelf die sneeuwbal niet omhoogtillen. Zoek stenen of knoopjes voor de ogen, takjes voor de armen, en wikkel als laatste een oude sjaal om de sneeuwpop.

2. De sneeuwstep

Je kunt natuurlijk de ouderwetse slee van zolder halen, maar je kunt ook gaan voor deze toffe sneeuwstep! Wij hebben de sneeuwstep tijdens een weekendje Winterberg getest. Laten we het zo zeggen, de sneeuwstep was erg populair! Je kunt de step op twee manieren gebruiken, namelijk als een step En hou je van actie? Zoek dan een ‘bergje’ op, om vanaf te roetsjen. Doe je dat laatste, dan moet je wel echt even oefenen om de juiste balans te vinden. Hoe dan ook, het is een leuke activiteit om te doen in de sneeuw.

Heb je dit soort dingen voor de sneeuwpret allemaal niet op zolder liggen, dan kun je ook heel simpel een ‘reet-slee’ maken van een stuk karton of een vuilniszak. Maar sleeën zul je!

3. Maak een sneeuwengel

De sneeuwengel, blijft leuk. Ik zou alleen wel adviseren om niet teveel sneeuwengeltjes te maken, op een gegeven moment wordt het namelijk wel vrij koud in de sneeuw. Een sneeuwengel maak je door in de sneeuw te gaan liggen en je armen van boven naar beneden door de sneeuw te schuiven.

4. Sneeuwballen gun-gevecht

Sneeuwballen gooien als een baas? Dat doe je met de Imaginarium Snowball Blaster. Het is weer eens wat anders als een NERF gevecht.

5. Boter, kaas en eieren in de sneeuw

Speel een potje boter, kaas en eieren op de koude manier. Het is heel simpel om te doen in de sneeuw. Met een tak zet je vier strepen in de sneeuw, zoadat er negen vakjes ontstaan. Je gaat op zoek naar een aantal takjes (om kruisjes mee te maken) en steentjes. Je kunt natuurlijk ook gewoon met een tak een kruisje of een rondje zetten in de sneeuw. En je speelt zoveel potjes boter, kaas en eieren als je wil.

6. Bouw een iglo!

Wanneer er een goed, dik pak sneeuw is gevallen, kun je beginnen aan het bouwen van een iglo. Dit kun je doen door emmers te vullen met sneeuw en vervolgens op elkaar te stapelen. Nog leuker (en makkelijker), bouw een iglo met deze sneeuwstenenmaker.

7. Sneeuwballen gooien zonder koude handen

Heb je ook altijd zo een hekel aan die koude en natte handen tijdens een sneeuwballen-gevecht? Dan moet je de sneeuwbalmaker echt eens proberen! De sneeuwballen zijn ook nog nooit zo mooi rond geweest! Bijna zonde om ze in iemands nek te gooien.

Tip: wanneer je kinderen snel janken tijdens een sneeuwballen gevecht, maak er dan blikgooien van. Zet net als bij gewoon blikgooien een stel blikken neer om om te gooien. Zo blijft het sneeuwballen gooien voor iedereen leuk.

8. Maak een sneeuwkunstwerk

Vind je een standaard iglo bouwen saai? Je kunt er ook een kunstwerk van maken.

Extra idee: sneeuw speurtocht

Wanneer er sneeuw is gevallen, is het een ideaal moment om een te gaan speuren naar pootafdrukken van dieren. Maak er voor de kinderen een speurtocht van. Wie kan de meeste pootafdrukken opspeuren? Al met al, een leuke manier van sneeuwpret.

Nu weten jullie allemaal wat te doen in de sneeuw. Veel sneeuwplezier!


sneeuwpret kind

Originele post januari 2015
Update januari 2021

Afbeelding: Shutterstock /  Zaitsava Olga

Previous ArticleNext Article

3 Comments

    1. Ja leuk he! Ik kwam er alleen vanmorgen achter dat ’tip 1′ met een puppy niet te doen is 😉