Wat je niet wist… Totdat er een spelcomputer in huis was

spelcomputer in huis

Er zijn héél veel dingen die je van te voren niet weet als je ergens aan begint. Maar goed ook, want dan zou je er ook niet aan beginnen… Of toch wel?

De man zat al een tijdje kleine hints te geven, of zaadjes planten zoals hij dat noemt, om een spelcomputer aan te schaffen. Ik probeerde dat in eerste instantie, zoals ik dat bij alles doe, te negeren. Maar ik merkte aan zijn frequentie dat het menens was en vaak heb ik dan eigenlijk niks meer te zeggen. In de kerstvakantie kreeg de man ‘ineens’ een Nintendo van een collega. Solidair als ik ben, geef ik het een kans en laat ik mijn kleintjes kennis maken met het apparaat…

Zullen we Mario’en?

Wat je niet wist… Totdat er een spelcomputer in huis was!

– Je kunt nauwelijks nee zeggen tegen je peuter als hij met zijn lieve stemmetje vraagt: “Mam zullen we Mario’en?” Gewoon, omdat het te leuk is om samen te gamen.

– Een spelcomputer is best goed voor de talenknobbels van mijn kleintjes. Shit, I’m all back, Here we go en Fukkeduk (is dat Engels?) komt al vloeiend uit de kleine mondjes gestroomd.

Monsters vermorzelen en verslaan, in plaats van elkaar

– En daarnaast is een spelcomputer ook best goed voor de oog-hand coördinatie, ze leren strategisch spelen. En de mooiste bijkomstigheid; ze gaan samen de monsters vermorzelen en verslaan, in plaats van elkaar.

– Tenzij de één de ander de afgrond induwt, dan is je broertje of zusje opeens weer het monster.

– Computerspelletjes zijn zeer verslavend. Ook voor moeders.

– Kinderen zijn heel irritant als ze in het heetst van de strijd, pal voor je beeld gaan staan.

Doorzettingsvermogen

– Mijn peuter heeft een doorzettingsvermogen waar je u tegen zegt en laat zich na 786 keer hetzelfde level niet ‘uit het veld slaan’ (wel uit het level).

– Het deuntje van Super Mario is inderdaad het meest geniale deuntje ooit bedacht en gaat nooit meer uit je hoofd. Fijn.

– En na het kijken van dit filmpje heb jij het deuntje ook in je hoofd. Succes!


Uitgelichte afbeelding: Shutterstock
2015/2024

Previous ArticleNext Article

3 Comments

  1. Haha ik had het deuntje al in mijn hoofd zonder het filmpje te kijken. En bedankt he… Hier gelukkig nog geen spelcomputer voor zoonlief. En ik hoop hem daar ook nog een tijdje vanaf te houden eerlijk gezegd…

  2. Weet inderdaad waaraan je begint als je zo’n ding in huis haalt. Want het betekent ook meteen een heleboel nieuwe opvoedkundige uitdagingen….

  3. Hahaha, ja zo verslavend! Ik heb een spel, babysitter, leuk voor meiden én jongens! Moeten ze allerlei opdrachten doen zoals wie het snelst op een driewieler is, skippyballen, helemaal leuk, vindt zelfs deze mama haha. Mocht je het willen proberen, moet je het even zeggen