Lekker samen naar buiten in de herfst!

activiteiten buiten

Laat je niet tegenhouden door wat regen en wind: de herfst is één van de leukste seizoenen om er samen met je kleine avonturier(s) op uit te trekken. Regenjas en regenlaarzen mee en gaan; dit zijn de leukste activiteiten voor in de herfst! 

Ga het bos in

In de herfst is er echt van alles te doen in het bos. Ga bijvoorbeeld op zoek naar paddenstoelen (niet aanraken!) en bedenk samen met je kind leuke verhalen over kabouters. Ben je niet zo creatief? Op verschillende plekken zijn speciale kabouterwandelingen uitgezet! Of ga op zoek naar kastanjes en eikels. Kijk wie er het meeste vindt en gebruik ze thuis om mee te knutselen of een mooie herfstschaal te maken. Doe je het liever rustig aan? Dan kun je ook gewoon een mooie wandeling of fietstocht maken en genieten van de heerlijke herfstgeur en de prachtige kleuren van de bladeren.

Verzamel zaden en plant ze

Het najaar is de tijd dat planten en bloemen zijn uitgebloeid en de bomen hun bladeren verliezen. Dit ziet er soms wat triest uit, maar is gewoon het begin van een nieuwe kringloop. Planten en bloemen zitten vol met zaden die in het voorjaar weer uitkomen. De herfst is dus dé tijd om zaden te verzamelen en ze te planten in je tuin. Zo leren je kids op een speelse manier van alles over de natuur en de verschillende soorten planten. Kan je eigen kennis nog wel wat opfrissing gebruiken? Dan kan internet uitkomst bieden, maar samen door een mooie plantenencyclopedie voor kids bladeren is natuurlijk nog leuker!

Pluk appels en peren

De herfst is het seizoen dat appels en peren geplukt moeten worden. Heb je geen appel- of perenboom in de tuin? Er zijn verschillende boomgaarden waar je ze zelf met je kinderen mag plukken. Fruit plukken is een superleuke activiteit, die je ook nog eens de lekkerste (vaak biologische) appels en peren oplevert. Na een uurtje plukken hebben jullie waarschijnlijk al zo veel fruit verzameld, dat je het niet zomaar op krijgt. Een leuke aanleiding om samen weer eens een lekkere appeltaart te bakken!

Maak een strandwandeling

Het strand associeer je vooral met de zomer, maar ook in de herfst is het strand prachtig. Geniet van de wind door jullie haren en de schuimkoppen op de golven. Of verzamel schelpen en andere voorwerpen om thuis lekker mee te knutselen. Na afloop kun je lekker opwarmen in een strandtent, want steeds meer van deze tenten zijn het hele jaar open. Trek je kids wel laarzen aan als je naar het strand gaat, want met natte voeten is de lol er snel af!

Pak de fiets

Als je in de herfst met je kind naar buiten gaat, pak je natuurlijk lekker de fiets. Weinig dingen zijn beter dan lekker bewegen terwijl de wind door je haren blaast en je samen mooie gesprekken voert. Je kunt de fiets nemen naar één van bovenstaande uitjes, of gewoon een mooie toertocht maken. Voor een beetje regen en wind hoef je niet bang te zijn, zolang jullie er maar op gekleed zijn en je kindje lekker in zijn fietsstoeltje zit. Achterzitjes bieden veel bescherming tegen herfstbuien en wind, doordat je kindje kan schuilen achter je rug. Neem je je kleintje mee in een voorzitje, dan is een windscherm een echte aanrader!


buiten herfst activiteiten

Previous ArticleNext Article