Samen met je kleintje Amsterdam bekijken vanaf een boot

rondvaart met kinderen amsterdam

Amsterdam, de stad van grachten en tulpen! Misschien denk je dat het niet de ideale stad is om met kinderen te bezoeken, maar Amsterdam heeft een schatkist vol mogelijkheden voor gezinsvriendelijke uitjes. Stap bijvoorbeeld aan boord van een sierlijke boot en laat je samen met je kleintjes meevoeren voor een tocht door de grachten. Met de wind in je haren, de zon op je gezicht en de glimlach van je kleintje naast je. Is er een betere manier om Amsterdam te ontdekken dan vanaf het water? Wij denken van niet!

Rondvaart door Amsterdam

Een rondvaart door Amsterdam met kinderen is niet alleen een ontspannende en verfrissende ervaring, maar ook een educatieve en boeiende manier om deze prachtige stad te verkennen. Voor kinderen is een boottocht door de grachten van Amsterdam een spannend avontuur. Ze kunnen de stad vanuit een ander perspectief bekijken en genieten van de beweging van het water. En tijdens de rondvaart kunnen kinderen leren over de geschiedenis, architectuur en cultuur van Amsterdam. Veel rondvaartboten bieden audiogidsen of livecommentaar, wat de ervaring nog leerzamer maakt. Samen met je kleintje Amsterdam bekijken vanaf een boot is dus leerzaam maar ook gewoon gezellig! Terwijl de kinderen genieten van het uitzicht, kun jij ontspannen en genieten van de rustige sfeer op het water.

De bezienswaardigheden vanaf het water

Tijdens het varen door Amsterdam kom je langs allerlei bezienswaardigheden die ook interssant zijn voor kinderen. Uiteraard komt er heel veel historie aan bod. Het ideale moment om de kinderen een lesje geschiedenis te geven.

Het Anne Frank Huis

Een plek waar geschiedenis tot leven komt. Vertel je kinderen het inspirerende verhaal van Anne Frank en haar dagboek terwijl je langs dit beroemde huis vaart. Daarbij is het ook een indrukwekkende plek om te bezoeken, zelfs met kinderen. Dus als je de mogelijkheid hebt, zou ik zeker proberen om ook het Anne Frank Huis van binnen te bezoeken.

De Westerkerk

Deze mooie kerk heeft een toren die het bewonderen waard is, maar maak er voor de kleintjes een spelletje van! Vraag ze bijvoorbeeld om de klokken te tellen terwijl je luistert naar het klokkenspel. Het is ook vlakbij de Anne Frank Huis.

De Magere Brug

Dit is een iconische en sierlijke brug die verhalen van vroeger tot leven brengt. Vraag je kinderen om te raden waarom hij de “Magere” brug wordt genoemd.

Het NEMO Science Museum

Aan de oostkant van het Centraal Station bevindt zich dit interactieve museum met een opvallend groen dak. Kinderen kunnen hier van alles ontdekken, van wetenschap en technologie tot experimenten en spelletjes. Dus het is leuk om er vanaf het water naar te kijken, maar ook een aanrader om van binnen te bezoeken!

Kortom, samen met je kleintje Amsterdam bekijken vanaf een boot zorgt voor een perfecte mix van geschiedenis, cultuur en plezier voor zowel ouders als kinderen. Wij vinden het in ieder geval een toffe manier om Amsterdam te ontdekken en om herinneringen te maken.


Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article