Kindertablet getest: de Kurio Tab Ultra 2

kindertablet

De onweerstaanbare aantrekkingskracht tot schermpjes zit er al jong in bij kinderen. Zodra je kind ook maar een beetje kan praten, weten ze hoe ze om een tablet kunnen vragen. Inmiddels zijn tablets dan ook net zo’n onderdeel in een huishouden als de tv of de computer. En ja, laten we eerlijk wezen, ze zijn voor kinderen (en voor papa en mama) ook wel echt ideaal! Een tablet is draagbaar en licht van gewicht, dus makkelijk mee te nemen, En daarbij is een tablet volgestopt met oneindig veel entertainment, educatieve en creatieve activiteiten. Dus ik zeg het maar gewoon, hoe moeten we nog opvoeden zonder tablet?

De tablet is dus behoorlijk geïntegreerd, maar welke kindertablet moet je nou hebben? Dit is geen artikel waarin ik allerlei kindertablets ga vergelijken. Maar we hebben wel de Kurio Tab Ultra 2 getest voor deze review.

kinderen

Voor wie is de Kurio Tab Ultra 2?

De Kurio Tab Ultra 2 is een Android-tablet die geschikt is voor de echte kleintjes. Dus voor kinderen tussen de 3 en 8 jaar. De Kurio Tab Ultra 2 heeft een 7-inch scherm waardoor de tablet prima vast te houden is. In eerste instantie denk ik dat het scherm ietwat klein is voor kleintjes. De fijne motoriek hebben ze nog niet helemaal lekker onder controle, maar al snel wordt duidelijk dat ze dat op een scherm zo onder de knie hebben. Ongelofelijk!

De kindertablet wordt standaard in een hoes geleverd, daar hoef je dus niet meer achteraan te gaan. Je kunt kiezen voor een blauwe of een roze Kurio Tab Ultra 2, wat ik dan weer iets te generaliserend vind, maar dat terzijde. Wat wel verrassend leuk is, is de exclusieve content van Paw Patrol en de extra content van Nickelodeon als bijvoorbeeld Dora en Shimmer & Shine. Perfecte content voor de kleintjes.

Het Kurio Genious systeem

Wanneer je een kindertablet gaat aanschaffen, is het ouderlijk toezicht en hoe gemakkelijk je je kind kunt beschermen het belangrijkste. Anders hoef je niet perse een kindertablet aan te schaffen. Denk na over welke apps je erop zet en zorg vooral dat er een goede hoeveelheid leeftijdsgeschikte apps is die de ontwikkeling van verschillende vaardigheden stimuleren en hun interesse vasthouden.

Met het Kurio Genious systeem kun je als ouder de schermtijd regelen, maar ook welke content je kind mag zien. Wanneer je voor de eerste keer de Kurio Tab Ultra 2 aanzet, dan stel je een account voor ouderlijk toezicht in met wachtwoord en vervolgens maak je een kinderprofiel aan. Zo komt je kind en jij als ouder dus niet voor verrassingen te staan. Daarbij is deze kindertablet veilig in gebruik op het gebied van geluid dat niet boven een bepaald aantal decibel gaat. En er is ook aan de oogjes gedacht door de blauwlichtfilter.

Wat vinden de kinderen van de Kurio Tab Ultra 2?

Mijn jongste dochter stort zich volledig op de Kurio Tab Ultra 2. Ze eigent zichzelf de tablet nog net niet toe, maar ik kan wel zeggen dat de tablet vooral in haar bezit is. De kindertablet is gemaakt voor kinderen en dus super kindvriendelijk. Heel eerlijk, ik heb er de eerste keer naar gekeken, toen we de tablet gingen installeren en daarna bijna niet meer. Bizar hoe snel kinderen dit oppikken! Ik vind het echt superhandig dat de vooraf geïnstalleerde games en apps allemaal kindvriendelijk zijn. Hierdoor laat ik haar ook met een gerust gevoel zelfstandig met de tablet spelen. En dát vindt mijn dochter natuurlijk weer heel fijn: rustig spelen zonder een controlerende moeder op de achtergrond.

Voordelen van de Kurio Tab Ultra 2:

• Download en kijk Netflix en Disney+
• Met YouTube Kids, Google Classroom en Koekeltjes vooraf geïnstalleerd
• Met exclusieve content van de #1 licentie in de Benelux –
Paw Patrol
• Met extra content van Nickelodeon als bijvoorbeeld Dora en Shimmer & Shine
• Inclusief standaard om de tablet op te zetten
• Bijpassende accessoires zoals koptelefoon, tas/sleeve of carkit beschikbaar
• 32 GB geheugen en 7 inch scherm
• Android OS : Android 10GO
• Videobellen en chatten met de Twinme-app

Conclusie van de Kurio Tab Ultra 2 review

Een kindertablet voor een kleine € 140 waar kinderen zich prima mee vermaken, welke nadelen kun je daaraan ervaren? Onze conclusie van de Kurio Tab Ultra 2 review is dat dat zeer weinig is. Kleintjes maken met de Kurio Tab Ultra 2 op een veilige manier kennis met een tablet en kunnen rustig hun gang gaan met de voorgeïnstalleerde games en apps. Wat ook superhandig is, is dat je er Netflix en Disney+ op downloaden kunt, want ook dat is inmiddels onmisbaar geworden.

Meer weten? Kijk op kurio-store.com voor meer informatie.

kurio
Previous ArticleNext Article