9 positieve kanten van wanneer je de stomste moeder ooit bent

kinderen moeder stom

“Jij bent echt de stomste moeder ooit!!!” Er komt een moment in het moederschap dat je dit te horen krijgt. Ondanks alle energie en liefde die je in de opvoeding hebt gestoken, ben jij echt de stomste moeder!! Althans, volgens je eigen bloedje. Want menig stomme medemoeder zal je een goedkeurende blik geven op de meest stomme moeder actie die je uitvoert. We weten tenslotte allemaal dat door soms een stomme moeder te zijn, je de kinderen zult helpen om een respectvolle en fatsoenlijke volwassene te worden. 

En daarom vandaag 9 positieve kanten van wanneer je de stomste moeder ooit bent. Gewoon omdat je het goed doet als moeder, zelfs als je super stom bent.

1. Super stom: je laat je kinderen hun eigen troep opruimen. Ja belachelijk dat ze hun eigen bordje naar de keuken moeten brengen. Nog stommer, het bordje van je vader en moeder ook moeten opruimen! Maar hey, wat leren ze hiervan? Hun eigen troep opruimen! Ook al lijkt het proces zeeeeeeer lang te zijn, totdat ze het daadwerkelijk uit hunzelf gaan doen. Een ander positief punt is dat wanneer je je kinderen zelf hun troep laat opruimen, jij zelf het niet meer hoeft op te ruimen.

2. Ook zo stom: je laat je kinderen zelf hun werkstuk maken. Ik ken genoeg ouders die werkstukken voor hun kinderen maken en vervolgens supertrots zijn op het behaalde cijfer. Ik ben echt de stomste moeder ooit wanneer ik mijn kind verplicht om zelf aan haar werkstuk te werken. Maar de positieve kant van dit is dat uiteindelijk ook het kind trots kan zijn op het behaalde cijfer.

3. Stomste moeder ooit: je kinderen kleding laten dragen. Sorry schat, maar je mag niet op je teenslippers naar school wanneer het buiten 3 graden is. En ja, ik zie dat de zon schijnt. Het positieve aan dit punt is dat je tenen er niet afvriezen!

4. Je kinderen zelf laten spelen of ze zelfs laten vervelen… Belachelijk! “Maham, ik verveel me! Maham, wat moet ik nu doen?” Alsof kinderen niks meer zelf kunnen bedenken. Iets wat ik de afgelopen tijd heb geleerd, is dat niet elke minuut ingepland hoef te worden. Echt niet. Laat kinderen zelf maar iets bedenken. Laat ze desnoods vervelen! Super stom misschien, maar ook heel verhelderend want van vervelen is gezond!

5. Het is ook onwijs stom wanneer je kinderen voor iets moeten sparen. Terwijl anno 2020 vrijwel alles op een presenteerblaadje wordt aangeleverd, weten stomme moeders wel beter. Als je iets wil hebben, dan ga je er maar lekker voor sparen! Ja ook voor een tijdschrift of zwembril. Het positieve hiervan is dat kinderen opeens niet meer alles hoeven te hebben en anders sparen ze er wel voor.

6. Ook heel stom, maar wel een optie om het sparen wat sneller te laten verlopen: klusjes doen! Kinderen kunnen prima van jongs af aan klusjes doen in huis. En nee, dat willen ze inderdaad niet altijd, maar zo leren ze wel op jonge leeftijd al dat geld niet zomaar uit de lucht komt vallen. Oftewel, werken voor je geld!

7. Jij bent de stomste moeder ooit, want van de moeder van Catootje mag het wel! Maar hey, stomme moeders laten zich niet manipuleren. Heel fijn voor catootje dat zij het wel mag, maar pech voor jou. Hier gelden andere regels. En zo leert je kind dat regels overal anders kunnen zijn. Wat voor de één wel werkt, hoeft voor de ander niet te werken.

8. Je kind moet een hap groente nemen of erger nog, zijn bord leeg eten. Het is onmenselijk wat stomme moeders af en toe verplichten. Maar always look on the bright side, groente is namelijk gezond.

9. Het antwoord is nee. Maar echt, dit is ZO STOM! Hoezo is het antwoord nee? Nou lieve welpjes, omdat de wereld niet altijd alleen maar om jou draait en het positieve daaraan is dat je niet eindigt als egocentrisch mormel. Hoe graag we ook willen dat altijd alles mogelijk zou zijn, soms is het antwoord nee. En prima, dan maakt dat mij maar een verschrikkelijk stomme moeder, maar het antwoord blijft nee.


Afbeelding: Shutterstock / PR Image Factory

Previous ArticleNext Article