Mondkapjes dragen? Dan maar in stijl!

mondkapjes kopen

Moeten we mondkapjes dragen of niet? Na de laatste persconferentie is bekend gemaakt dat in Nederland de mondkapjes in ieder geval (vanaf 1 juni) in het openbaar vervoer gedragen moet worden. Maar ook verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben al laten weten dat het dragen van een mondkapje tijdens een vlucht verplicht gaat worden. Deze mondkapjes zijn geen medische mondkapjes, deze worden namelijk altijd nog gereserveerd voor medische doeleinden. De mondkapjes moeten zelf geregeld worden, doe je dat niet dan riskeer je een boete. 

Nederland versus België

De nieuwe regels zijn altijd nog een stuk soepeler dan de regels in België, waar de mondkapjes vanaf afgelopen 4 mei al verplicht werden (zowel voor volwassenen als kinderen vanaf 12 jaar) op openbare plaatsen zoals het openbaar vervoer maar ook in winkels en vanaf 18 mei ook op scholen. Of de mondkapjes in Nederland ook vanaf 12 jarige leeftijd verplicht zullen zijn, heb ik nog niet terug kunnen vinden. Maar we gaan er voor het gemak maar even vanuit dat dat wel het scenario gaat worden.

Mondkapjes dus!

En dus gaan er mondkapjes verkocht worden. Het is misschien even wennen, maar net als weken thuis zitten met je gezin of die anderhalve meter afstand, zal het dragen van een mondkapje ook snel wennen. We doen het tenslotte allemaal voor onze veiligheid, die van jezelf en van de ander.

Gepersonaliseerde mondkapjes

mondkapje kopen leuk

De mondkapjes moeten dus zelf geregeld worden. De creatieveling kan zelf zijn mondkapjes naaien, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Voor diegene heeft Tadaaz zijn assortiment uitgebreid met gepersonaliseerde mondkapjes. Handgemaakt in België, maar vooral ontzettend stijlvol! Wat dacht je bijvoorbeeld van de luipaardprint of de zebraprint. Maar ook aan kinderen is gedacht, zo zijn er ook komische mondkapjes, zoals een mondkapje met tijgermond of iemand die breed zijn tanden laat zien. Je kunt zelfs een eigen foto of tekst uploaden en op het mondkapje laten drukken . Ik vind de mondkapjes origineel en leuk. En als we er dan toch aan moeten geloven, dan maar in stijl!

mondkapjes kopen

leuke mondkapjes

De handgemaakte mondkapjes van Tadaaz zijn geen medische mondkapjes, er is een mogelijkheid om er een filter in te plaatsen voor extra veiligheid en de kapjes dienen maximaal vier uur gedragen te worden.

Nog even een paar belangrijke dingen op een rij: 

  • Blijf (zoveel mogelijk) thuis, zeker als je ziek bent.
  • Was vaak je handen met water en zeep.
  • Houd 1,5 meter afstand en draag een mondkapje wanneer je met het ov reist.
Previous ArticleNext Article