6 leuke cadeau ideeën voor als je kleintje 10 wordt

cadeau 10 jarige

Je kleintje wordt binnenkort 10 jaar! Wat gaat de tijd snel. Het is begrijpelijk dat je dan op zoek bent naar een leuk cadeau om te geven. Maar wat geef je nu aan een 10-jarige? We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om een geschikt cadeau te vinden. Daarom hebben we in deze blog 6 leuke cadeau ideeën voor je opgesteld waar je kind zeker blij mee zal zijn.

Knutselpakket

Voor creatieve kinderen is een knutselpakket een leuk cadeau. Ga voor een pakket waar het kind verschillende creaties mee kan maken zoals een schilderij, kralenkettingen of een vogelhuisje. Zo kan het kind lekker creatief bezig zijn en zijn/haar fantasie gebruiken.

Een spel

Kinderen houden van spelletjes en het is goed voor de ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan een bordspel of kaartspel, waarbij kinderen leren samenwerken, strategisch leren denken en hun geheugen trainen. Een spel is dus altijd een goed idee.

(Kinder)camera

Kinderen vinden het vaak leuk om foto’s te maken. Waarom dan niet een eigen camera geven? Er zijn speciale kindercamera’s te koop die stevig zijn en tegen een stootje kunnen. Zo kan het kind zijn/haar eigen herinneringen vastleggen.

Boeken

Lezen is belangrijk voor de taalontwikkeling. Kies daarom voor een boek dat aansluit op de hobby of interesse van je kind. Zo is je kind gemotiveerd om te lezen en leert hij/zij tegelijkertijd nieuwe woorden en zinsconstructies.

Akoestische gitaar

Muziek maken is een leuke hobby. Misschien heeft jouw kind al interesse getoond in muziek maken of zingt hij/zij regelmatig. Dan is een akoestische gitaar een leuk cadeau. Het is een instrument met een mooie klank en zorgt voor veel speelplezier. Er zijn verschillende maten gitaren te koop die geschikt zijn voor kinderen. Vraag bij de muziekwinkel om advies of kijk eens naar de akoestische gitaren van MaxiAxi!

Buikschuifbaan

In de zomer is een buikschuifbaan een leuk cadeau. Het zorgt voor verkoeling tijdens een warme dag en het is goed voor de motorische ontwikkeling van kinderen. Ze blijven in beweging en leren hun evenwicht te houden.

Met deze 6 cadeau ideeën voor je kleintje die 10 wordt, hoop ik dat je inspiratie hebt opgedaan. Het hangt natuurlijk af van de interesses en hobby’s van je kind, maar deze cadeaus zullen in ieder geval voor veel speelplezier zorgen. Vergeet niet om ook te genieten van deze bijzondere mijlpaal en de tijd samen met je kind!

Previous ArticleNext Article