Kinderringetjes voor mijn meiden

kinderring met naam

Mensen dragen al eeuwenlang sieraden. De voornaamste reden om sieraden te dragen, is om jezelf mooier te maken. Daarnaast dragen mensen sieraden ook om een symbolische of emotionele reden. Zo heb ik zelf een ring met drie diamantjes en ieder diamantje symboliseert voor mij een kind. Mijn meiden vinden die ring altijd erg interessant en zouden zelf ook wel een ringetje willen. 

Inmiddels hebben mijn meiden door de jaren heen al genoeg kettinkjes, oorbellen en armbandjes verzameld. Maar een kinderringetje hebben ze eigenlijk nog nooit gehad. En dus besloten we nu, om een kinderring voor de meiden aan te schaffen.

Maat van de vinger opmeten

Voordat we een ring konden bestellen, moest ik natuurlijk eerst de maat van ring weten. De maat van een kinderring is voor een twaalfjarige natuurlijk heel anders dan die voor een achtjarige. Hoe kun je überhaupt een vinger opmeten? Voordat we de ringen gingen bestellen, bestelde ik eerst een pasring. Dit is een gemakkelijk hulpmiddel, om de juiste maat op te meten. De pasring doe je om het vingertje waar ze de kinderring zullen gaan dragen. De pasring moet je dan niet te strak aantrekken, hij moet nog met niet te veel moeite over de knokkel van de vinger gaan. Vervolgens kun je op de pasring aflezen wat de juiste ringmaat is. En voor een kindervingertje kan dat best een klein maatje zijn.

Verstelbaar ringetje?

verstelbare ring

Voor een kind is het wellicht handig om een verstelbaar ringetje aan te schaffen. Met een verstelbaar ringetje kan de ring voorlopig meegroeien met het vingertje en zo heb je langer plezier van de kinderring. Mijn jongste dochter werd op slag verliefd op het kinderringetje met, hoe kan het ook anders, de eenhoorn. Toevallig was deze verstelbaar en daarom werd het opmeten van de maat voor haar minder belangrijk.

Kinderring met naam

Voor mijn oudste dochter is de tijd van verstelbare kinderringetjes voorbij. Sterker nog, haar ringmaat komt bijna overeen met mijn ringmaat! Waar blijft de tijd? Haar oog viel op een ring waar je een tekst, naam, woord of datum in kunt laten graveren. Een typisch voorbeeld van een sieraad waarbij het niet alleen om de versiering gaat, maar waar een sieraad een symbolische of emotionele betekenis krijgt. In de 925 sterling zilveren ring heeft ze haar eigen naam laten graveren en resultaat is erg leuk! En ik weet nu al, dit smaakt natuurlijk naar meer! Maar volgens mij is deze ring ook perfect om te combineren met andere stapelringen.

kinderring naam

Voor nu houden we het even bij deze twee ringetjes die ze kunnen toevoegen aan hun sieraden collectie.

Previous ArticleNext Article