De kinderkamer opfrissen met een likje verf

witte neutrale kinderkamer

Verven kan een behoorlijke klus zijn. Je moet al de meubels verplaatsen, alle plinten en randjes afplakken en dan moet je ook nog dagenlang die vreselijke geur verdragen. Maar goed, soms is een likje verf toch echt weer nodig in de kinderkamer. En wanneer de klus eenmaal weer geklaard is, zal het de kamer zo lekker opfrissen, dat je niet begrijpt waarom je dit niet eerder gedaan hebt. En toch is de kinderkamer verven niet iets wat je maandelijks doet. Even goed nadenken over de kleur kan dus geen kwaad, want je wil niet dat je kind na een maand alweer uitgekeken is op zijn of haar muren. En daarom delen we vandaag een aantal kleuren voor de kinderkamer, waar je kids de komende jaren niet op uitgekeken zullen raken! 

Maar voor we al deze toffe kleuren op je afvuren, willen we eerst even iets kwijt over de verf. Gebruik kwaliteitsverf! Dat scheelt je namelijk zoveel frustratie. Zo heeft het merk Sikkens professionele verf voor thuisgebruik en daardoor weet je gewoon zeker dat je een duurzame en een goede verf in huis haalt. Echter gebruikt Sikkens geen namen voor hun kleuren, maar cijfers. Je moet dus wel even goed speuren naar de juiste kleur. In dit artikel geven wij de kleuren wel een naam, zodat het idee duidelijk overkomt.

1. Oceaan blauw

verven kinderkamer
Door Followtheflow / Shutterstock

Een blauwe kinderkamer wordt al snel gelinkt aan een jongenskamer. Zeker wanneer je de term ‘babyblauw’ in de mond neemt. Maar dat een blauwe kinderkamer alleen voor jongens is, is natuurlijk klinklare onzin! Een donkere en diepe blauwe oceaankleur blauw is geweldig voor een stoere kinderkamer. Naast stoer kan de kleur ook heel klassiek overkomen. Zeker wanneer je voor accessoires met een goudkleur kiest.

2. Zonnig geel

verf geel kamer
Door Africa Studio / Shutterstock

Een gele kinderkamer is altijd een goed idee! Het feit is namelijk dat kinderen meer energie krijgen van een vrolijke kleur! Energie die ze mooi in het maken van hun huiswerk kunnen stoppen.

3. Krijtbordverf

krijtbordverf kinderkamer
Door Alena Ozerova / Shutterstock

Ben je het een beetje zat dat je kind continu op de muur tekent? Geef hem dan een muur met krijtbordverf! Je kind zal het fantastisch vinden en jij hoeft je niet meer te irriteren aan random ondergekalkte muren. Van de nood een deugd maken, noemen ze dat…

4. Liefelijk groen

kinderkamer groen
Door Pixel-Shot / Shutterstock

Wanneer je de muren van de kinderkamer in een heldere, maar zachte kleur groen schildert, zul je zien dat de kamer groter zal aanvoelen dan dat deze werkelijk is. Een overvloed aan een natuurlijke kleur, zoals liefelijk groen geeft rust. En we willen natuurlijk graag dat onze kleintjes fijn tot rust komen in hun slaapkamertje.

5. Gebroken wit

witte neutrale kinderkamer
Door Photographee.eu / Shutterstock

Vind je het lastig om een uitgesproken kleur te kiezen, maar is puur wit te grimmig? Kies dan voor gebroken wit. De tinten van gebroken wit kunnen alle kanten op gaan, maar het blijft hoe dan ook neutraal. Perfect voor een kind dat van afwisseling houdt, want je kunt heel gemakkelijk met accessoires een kinderkamer een touch geven, zonder wéér de muren te moeten verven. Maar onthoudt wel dat witte muren in een kinderkamer sneller aan een opfrisbeurt toe zijn.

Naast het schilderen van de muren, kun je de kinderkamer ook opfrissen door de kozijnen en deur een likje verf te geven. Kies in dat geval voor ‘Sikkens rubbol finura satin‘. Deze lak is perfect voor het afwerken van hout en voorbehandeld metaal of kunststof. Want ook hiervoor geldt, kies voor kwaliteit! Het lakken van de kozijnen en deur is namelijk ook niet een klusje dat je ieder jaar opnieuw wil doen.

Previous ArticleNext Article