Hoe kies je de juiste rugtas voor school?

rugzak

Nu de zomervakantie nadert of voor sommige al in volle gang is, is het toch alweer tijd om te richten op back-to-school spulletjes. Als je even goed oplet, zie je het overal al om je heen. Schoolagenda’s liggen in de winkel, schriften pennen, mappen, noem maar op! Uit ervaring weet ik inmiddels dat wanneer je wacht tot het einde van de zomervakantie, het gros is uitverkocht. Het is dus nu de tijd om dat aan te schaffen. En als je kind naar de middelbare school gaat, komt daar ook nog eens een geschikte rugtas bij! In dit artikel vertellen we je hoe je kiest voor de juiste rugtas voor je kind.

Welke rugtassen zijn hip?

Een heel belangrijk punt voor iedere brugpieper is natuurlijk, welke rugtassen zijn hip? Het antwoord daarop is eigenlijk heel simpel. We stimuleren onze kinderen steeds meer om te zijn wie ze willen zijn. Of dat nou uitbundig en kleurrijk is of ingetogen en basic, het is allemaal goed! Welke rugtassen zijn hip? Het is maar net waar jouw kind zich hip bij voelt.

Naar de brugklas

Goed, je kind gaat dus naar de brugklas en de rugzak van je kind moet dan wel aan een aantal eisen voldoen. De rugzak moet bestand zijn tegen dagelijks gebruik, zoals het reizen van en naar school, het opbergen in een kluisje, en de soms ietwat ruwe behandeling die kinderen hun spullen geven. Ja ook jouw kind gaat zijn rugzak een keer in de hoek smijten. Niet alleen de buitenkant van de rugtas moet sterk zijn, hij moet ook stevig genoeg zijn om de spullen erin te beschermen.

Belangrijke kwaliteitseisen voor een rugzak zijn dan ook:

  • stevig materiaal, maar het liefst wel lichtgewicht
  • geen slordige of loszittende stiksels
  • goede ritsen, liefst met een ‘flap’ eroverheen
  • een verstevigde onderkant

Merken die zich inmiddels hebben bewezen met geschikte rugtassen voor naar de brugklas zijn Eastpak, The North Face en Dakine.

Hoeveel liter schooltas?

Naast de kwaliteitseisen zul je tijdens de zoektocht naar een geschikte rugzak waarschijnlijk ook stuiten op het volgende. Hoeveel liter moet een rugzak voor de middelbare school hebben? Het is een klein beetje afhankelijk van welke richting je kind gaat doen en hoeveel er geleerd gaat worden uit boeken. Tegenwoordig wordt er namelijk best veel op de laptop gedaan en hoeven kinderen niet meer met overvolle schooltassen te sleuren. Een rugzak van 20 tot 30 liter wordt het meest gebruikt door middelbare scholieren. In dit formaat passen een laptop, wat boeken en wat extra schoolspullen als een etui, lunchbox, enzovoorts.

Waterdichte laptoptas

Een laptoptas is onvermijdelijk, want zodra je kind naar de brugklas gaat, zal hij of zij een laptop mee moeten nemen. Een laptop is natuurlijk een duur ding en je wil wel dat deze zo veilig mogelijk vervoerd wordt. Een verstevigde onderkant en een apart laptopvak zal hier zeker bij helpen. Wat ook geen overbodige luxe is, is een waterdichte laptoptas. We wonen tenslotte in Nederland, de kans is dan ook groot dat je kind zo nu en dan een bui op zijn hoofd zal krijgen. En zoals ze vroeger al zeiden, is ook je kind niet van suiker. Maar een waterdichte tas zal er dan in ieder geval voor zorgen dat de spullen in de tas droog blijven.

Dat je kind naar de brugklas gaat, is al spannend genoeg! Maar zo ben je in ieder geval weer een stukje dichterbij het kiezen van de juiste rugzak voor je kind.

Previous ArticleNext Article