Jongenskapsels 2024, dit stoere kapsel is dé trend!

jongenskapsel 2024 trend

Het jaar 2024 brengt een frisse (mee)wind in de wereld van jongenskapsels. Het stoere kapsel dat we overal gaan zien of eigenlijk al zien, combineert netheid met een nonchalante uitstraling. De trend van 2024 draait om een stijl die zowel eenvoudig als gedurfd is: de achterkant en zijkanten zijn redelijk strak opgeknipt, terwijl het haar bovenop (het liefst golvend) naar voren valt. Dit jongenskapsel van 2024 straalt zelfverzekerdheid en stijl uit, en is perfect voor jongens die een moderne, trendy look willen.

We laten je eerst een paar voorbeelden zien van wat we precies bedoelen met dit stoere kapsel!

Bron afbeeldingen: Pinterest

De trend van jongenskapsels 2024

De trend van jongenskapsels in 2024 kenmerkt zich door de combinatie van korte, opgeknipte zijkanten en een langere bovenkant die golvend naar voren valt. Dit contrast zorgt voor een dynamisch en fris uiterlijk dat opvalt zonder te veel moeite. Het geheim achter dit kapsel is de balans tussen strakheid en beweging, waardoor het zowel geschikt is voor casual als formele gelegenheden.

Hoe bereik je deze look?

Om het gewenste effect van dit jongenskapsel 2024 te krijgen, kun je overwegen een grove permanent te laten zetten. Deze techniek geeft het haar de nodige textuur en volume, zodat het nonchalant naar voren valt. Het haar bovenop moet golvend zijn en naar voren worden gestyled, zodat het natuurlijk op het voorhoofd valt. Hier zijn enkele stappen om deze trend te bereiken:

  1. Opgeknipte zijkanten en achterkant: Begin met een fade aan de zijkanten en achterkant. Dit zorgt voor een strak en net uiterlijk dat perfect contrasteert met het langere, golvende haar bovenop.
  2. Permanent voor textuur: Laat een grove permanent zetten om de bovenkant van het haar de gewenste golvende textuur te geven. Dit helpt het haar op een natuurlijke manier naar voren te vallen.
  3. Styling naar voren: Gebruik een lichte mousse of texturizing spray om de golven te accentueren en het haar naar voren te stylen. Vermijd te veel product om een nonchalante, moeiteloze look te behouden.
  4. Onderhoud: Dit kapsel vereist minimaal onderhoud. Regelmatige kappersbezoeken om de zijkanten en achterkant bij te werken en een goede haarverzorgingsroutine om de textuur te behouden zijn voldoende.

Waarom dit kapsel de trend van 2024 is

Tja, waarom is iets een trend? Meestal begint een trend bij een bekend persoon zoals een voetballer of een influencer. Het jongenskapsel van 2024 is hierdoor populair geworden, maar het is ook populair omdat het een ‘fit-all’ kapsel. Het past bij verschillende gezichtsvormen en haartypes, en kan eenvoudig worden aangepast aan persoonlijke voorkeuren. De combinatie van een strakke fade en golvende bovenkant zorgt voor een stijl die zowel edgy als elegant is.

In 2024 draait het allemaal om balans en contrast in jongenskapsels. Dit specifieke kapsel biedt een perfecte mix van netheid en nonchalance, waardoor het de ideale keuze is voor de modebewuste jongeman. Dus, als je op zoek bent naar een frisse look voor het nieuwe jaar, is dit stoere kapsel dé trend om te volgen!

Previous ArticleNext Article