Ik word echt oud…

oud voelen voor social media

Er zijn momenten dat ik voor even niet exact weet hoe oud ik ben. Ben ik nou nog 37, of was ik al 38 geworden? Feit is, ik loop tegen de 40 en dat voel ik maar al te goed. Het incasseren van een kater gaat iets minder soepel als vroeger en om de zomer- en de kerstkilo’s eraf te krijgen moet ik drie keer zo hard werken. En dan heb ik ook nog een lieve tienerdochter die mij continu confronteert met het feit dat ik het allemaal niet meer bijhouden kan. 

Youseum

instagram youseumZo lag ik onlangs in een blauwe ballenbak van het Youseum te spartelen. Allemaal voor de perfecte Instagram foto. Maar hey, Instagram heb ik! Ik had het zelfs eerder dan mijn dochter, ben ik even hip! Al wist ik tot een maand geleden niet dat spartelen in een blauwe ballenbak nodig was om ‘mijn volgers’ tevreden te stellen. Ach je bent nooit te oud om te leren toch? Nou, dat ben ik dus wel. Want nadat ze (na tijden zeuren) eindelijk TikTok op haar telefoon geïnstalleerd had, kwam nu de vraag, ‘mam, mag ik Snapchat?’

ERROR

Tik Tok, Snapchat, kunnen we het niet gewoon bij één ding laten? Ik kan het namelijk allemaal niet bijhouden. Correctie, ik heb geen zin om het allemaal bij te houden. Want er wordt ook nog van mij verwacht dat ik al die kinderen in de gaten hou. Wat ze posten, naar wie ze het posten en hoe vaak ze iets posten. En dan heb ik het hier alleen nog maar over social media en niet over alle games als Roblux, Adoptme en god mag weten wat nog meer. Wat voeren ze daar allemaal uit? En wat kijken ze op Youtube? Ik zou er een dagtaak aan hebben.

Dus nee lieve schat, je mag geen Snapchat. Niet omdat ik het je niet gun, niet omdat ik je niet vertrouw. Maar omdat ik simpelweg te oud wordt om het allemaal bij te kunnen houden.

Zullen we dan nu een potje ‘Mens erger je niet’ spelen?


social media oud voelen

Afbeelding: Shutterstock / Kaspars Grinvalds

Previous ArticleNext Article