Leuk om het jaar mee te beginnen: een herinneringen pot!

nieuwjaar herinneringen pot

Mijn huiskamer is verre van Pinterest perfect. Ik ben ook geen geweldige knutselmoeder. Ik laat de kinderen altijd maar wat aanrommelen en zelf doe ik wel eens een poging iets na te maken, maar dat is echt boter aan de galg smeren. Waar ik wel heel goed in ben, is sentimenteel zijn. Ik vind het heerlijk om samen te kletsen en herinneringen op te halen. Dus toen ik zo’n herinneringen potje voorbij zag komen dacht ik, dat is echt iets voor mij! 

Een herinneringen pot?

Nu vraag je je natuurlijk af, wat is een herinneringen pot? Het antwoord is net zo simpel als het klinkt. Namelijk een pot met herinneringen. En hier hoef je geen dure potten voor aan te schaffen (het kan natuurlijk wel), want ik gebruikte een oude weckpot. Deze pot zet je op een plek waar iedereen bij kan. Je legt er een stapel papiertjes en een pen naast. Vervolgens schrijf je een jaar lang allerlei leuke gebeurtenissen op. Je kunt af en toe ook grappige uitspraken van de kinderen opschrijven. Aan het einde van het jaar open je de pot en lees je samen alle herinneringen en grappige uitspraken. Sentimenteler kun je oud en nieuw niet maken!

Ben je naast sentimenteel ook heel Pinterest perfect, dan kun je een kekke pot omtoveren tot herinneringen pot. Hier een paar voorbeelden welke potten je kunt gebruiken.

Maar zoals ik al zei, je kunt ook een oude weckpot omspoelen of een lege mega augurken pot, ja die bestaan! De grootste uitdaging zit in, om een pen in de buurt te houden. Die verdwijnen natuurlijk al-tijd!

Wat schrijf je op de briefjes?

Het is leuk om af en toe op te schrijven hoe trots je bent en waarop. Natuurlijk (hopelijk) zeg je dat ook regelmatig tegen elkaar. Maar om het aan het einde van het jaar uit de herinneringen pot nog eens terug te lezen, is natuurlijk extra speciaal.

Je kunt af en toe opschrijven waar je dankbaar voor bent. Het hoeft niet altijd iets groots te zijn, dankbaar zijn voor kleine dingen is ook iets moois om te laten zien.
Grappige uitspraken zijn geweldig om op te schrijven! Want ook al denk je dat je sommige uitspraken nooit vergeet, je vergeet ze!

Als je aan het einde van het jaar wil lachen, schrijf je de blunders op.

En verder kun je alle leuke en misschien ook de wat minder leuke belevenissen opschrijven.

Hoe dan ook, wat je allemaal op de briefjes schrijft en hoe vaak je ze in de herinneringen pot doet, dat is aan jou en je gezin zelf. Maar het is gegarandeerd een prachtige afsluiting van het jaar. Dus ik kan iedereen aanraden, begin dit jaar met een herinneringen pot.


herinneringen pot
Previous ArticleNext Article