Hartjes knutselen, de leukste ideeën en tips!

Hartjes knutselen kan het hele jaar door, maar Valentijnsdag is natuurlijk het ultieme moment om al je ideeën erop los te laten. Dus of je nu thuis zit met een peuter die je met knutselen wil vermaken of je je tiener moet helpen om de aller eerste valentijnskaart in elkaar te zetten, wij geven je wat tips voor het maken van hartjes.

Valentijnskaart knutselen

Een Valentijnskaart knutselen is één van de leukste knutsels die je zo vlak voor 14 februari maken kunt. Voor peuters is het superleuk om een kaartje voor papa of mama te maken. En op zo’n Valentijnskaartje plak je natuurlijk een hartje!

kind

Een 3D hartje op een Valentijnskaart knutselen is het meest populair. Zo’n 3D hartje is heel makkelijk zelf te maken. Je knipt vier, vijf, zes hartje van hetzelfde formaat uit, vouwt deze door het midden en en plakt ze zo aan elkaar dat het hartje naar voren komt. Zo simpel is het!

Hartje knutselen: vouwen van papier

Een hartje vouwen van papier is niet moeilijk, je moet alleen even weten hoe. We proberen een duidelijke uitleg te geven met deze tips.

Stap 1. vouw een vierkant vouwblaadje in vieren, zodat je vier gelijke vierkantjes in je papier hebt.

Stap 2. Dan vouw je één kant naar het midden en draai je het blaadje om.

Stap 3. Nu vouw je aan de kant waar je zojuist gevouwen hebt, het papier in een punt.

Stap 4. Draai weer je blaadje om en vouw nu de zijkanten naar binnen, zodat je blaadje op een huisje lijkt.

Stap 5. Nu vouw je weer de puntjes om, zodat je aan twee kanten een punt krijgt.

Stap 6. De ene punt kun je nu in de opening van de andere pint schuiven.

Stap 7. En weer vouw je twee puntje naar binnen. Als je het blaadje nu om zou draaien, zie je een puntje hartje.

Stap 8. Om het hartje af te maken, vouw je de puntjes om en voila! Je hebt zelf een hartje gevouwen van papier!

kind
kind

Maar er zijn meerdere manieren om een hartje van papier te vouwen. Het volgende hartje van papier is één van onze favorieten en heel makkelijk te maken met peuters en kleuters.

knutselen

Voor dit leuke gevouwen hartje, gebruik je een rond papiertje. Het blaadje vouw je strookje voor strookje om. Wanneer je tot het einde alles omgevouwen hebt, vouw je het geheel nog door het midden. Dan plak je het middelste stukje aan elkaar vast en ook dit hartje heb je makkelijk kunnen vouwen van papier!

kind

Hartjes slinger maken

Hartjes slingers zijn ook heel leuk om zelf te maken. Je kunt ze maken van papier en draad. Hier een paar ideeën voor een hartjesslinger.

knutselen

Dit is een hartjes slinger gemaakt van stroken papier. De stroken vorm je tot een hartje en aan de onderkant maak je het volgende hartje eraan vast, zodat je een slinger krijgt.

knutselen

Dit is ook een manier om de hartjes slinger met stroken papier te maken. Je bevestigt dan niet de stroken papier aan elkaar vast, maar je maakt ze vast aan een stukje touw/draad.

Dit is ook een heel leuk idee, een 3D hartjes slinger! Je knipt heel veel hartjes van hetzelfde formaat uit en door ze rondom aan elkaar vast te plakken, maak je 3D hartjes Deze plak je vervolgens aan een draad en wanneer je genoeg hartjes hebt geknutseld, kun je er zelfs een gordijn van maken!

Verschillende knutselmaterialen gebruiken

Hartjes knutselen hoeft natuurlijk niet per se van papier. Je kunt ook andere materialen gebruiken om hartjes te knutselen.

Een leuk idee is om de hartjes van vilt te maken. Met naald en draad naai je de hartjes aan elkaar vast. Wanneer je twee hartjes van hetzelfde formaat hebt geknipt, kun je deze opvullen zodat je een kussentje krijgt. Maar het is ook een leuk effect om een kleiner hartje op een groter hartje te naaien.

Nog zo een leuk idee om een hartje te knutselen. Wat je nodig hebt, is een blokje hout, spijkers en rode wol. Oh ja, en natuurlijk een hamer om de spijkers in de vorm van een hartje te timmeren. Wanneer je een hartje hebt getimmerd, spin je het rode draad om de spijkertjes heen.

En het laatste idee is het stempelen van een hartje, peuters zijn namelijk dol op stempelen! Misschien heb je al een kant en klaar hartje waarmee je kunt stempelen. Anders kun je een hartje knippen uit een spons bijvoorbeeld. Hoe dan ook, het is een leuke en originele manier om een hartje te maken.


vouwen
Previous ArticleNext Article