De verzameling hapt stof

Lang geleden toen ik nog geen kinderen had, minimaal zes jaar geleden, had ik zo nu en dan verzamelbuien. En zo was er ook de kinderboeken verzamelbui. Niet dat ik die las maar het leek me zo gaaf, want echte mooie boeken staan zo mooi in een boekenkast. Ik moest en zou de serie van Annie MG Schmidt, zoals Pluk van de Petteflet en Otje. Nog liever wilde ik de Roald Dahl klassiekers! Zoals Mathilda, De GVR en natuurlijk Sjakie en de chocoladefabriek.

Plaats maken voor Dikkie Dik en Jip en Janneke

Inmiddels is deze verzameling helemaal naar achter de kast ingeschoven. Want het moest plaats maken voor Dikkie Dik en Jip en Janneke. Maar nu gaat mijn kleuter richting de zes en wordt het tijd om het stof van deze gave boeken af te blazen. Want ik weet zeker dat zij de verhalen van Roald Dahl geweldig zal vinden! De boeken zijn grappig, een tikkie vreemd, lekker onvoorspelbaar en griezelig, daar smult mijn kleuter van. Maar ze zijn af en toe ook een beetje sadistisch en daar smul ik dan weer van.

magic

Dol op Roald Dahl

En wat blijkt!? Het klopt! Mijn dochter is dol op de boeken van Roald Dahl. Zelfs zo dol, dat er in de loop van de jaren een boekenbeurt over de Reuze Perzik gehouden wordt. Maar niet alleen de boeken zijn in trek, ook de verfilmingen van de eigenaardige verhalen vindt ze fantastisch! En dan komt opeens de DVD verzameling van de man van pas. Want had hij niet nog ergens de DVD van de Heksen op zolder liggen?

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.