Camping Village Fabulous, kamperen in de omgeving van Rome [review]

Camping Village Fabulous ervaringen

De vorige keer dat ik Camping Village Fabulous bezocht, ging ik om te kijken of Rome een leuke stad is om te ontdekken met kinderen. Toen wist ik meteen al dat een camping vlakbij Rome ideaal is! Camping Village Fabulous geeft je namelijk de mogelijkheid om makkelijk in de stad Rome te komen. Maar het geeft je ook de rust en het vakantiegevoel van een camping. Na deze goede ervaringen, bezocht ik dit keer met mijn kinderen Camping Village Fabulous! Hoe dat beviel, vertel ik je in deze review. 

Camping Village Fabulous via Vacanceselect

Camping Village Fabulous is onder andere te boeken via Vacanceselect. Ze noemen het daar cityglamping. Leuke naam voor een camping bij een stad en bij voorbaat had ik al zo’n vermoeden dat dit een prima concept zou zijn. Maar nu, achteraf, weet ik het zeker! Met kinderen is kamperen in de omgeving van Rome, oftewel cityglamping, ideaal! En na onze ervaringen kan ik het menig avontuurlijk gezin aanraden!

Nieuwsgierig? Kijk hier voor de tarieven en beschikbaarheid >>

Vacanceselect staat bekend om zijn prachtige glamping accommodaties. Dit zijn luxe tenten of caravans met het comfort van een huisje. Zo zien de glamping accommodaties er heel tof uit, hebben ook een eigen badkamer, een prachtig hemelbed en sommige zelfs een eigen jacuzzi op de veranda.

Camping Village Fabulous

De vakantie bij camping Village Fabulous die we via Vacanceselect boekten was dus niet meer dan een standaard caravan. Wat helemaal prima was, wat dat was tenslotte wat we boekten. Maar op Camping Village Fabulous zijn de bijzondere accommodaties (hoewel ik geen jacuzzi’s heb gezien) wel te boeken.

Met 30 minuten in het centrum van Rome

Wij verbleven bij Camping Village Fabulous, de glamping accommodaties waren hier iets minder luxueus. Geen jacuzzi op de veranda dus. Maar het feit dat we binnen 30 minuten in het centrum van Rome zaten, voelde toch wel heel luxe. Zeker wanneer je met kinderen de stad wil bezoeken, is een korte rit naar het centrum ideaal. Bovendien was ons uitzicht ook wel één van de beste van de hele camping, we keken namelijk uit over de stad Rome. En daarmee kwam de term cityglamping volledig tot zijn recht!

Camping Village Fabulous
Het uitzicht vanaf ons terras
De cityglamping plekken van Vacanceselect
De cityglamping plekken van Vacanceselect
Camping Village Fabulous review

Ligging en plattegrond van Camping Village Fabulous

Wat vooral opvalt aan Camping Village Fabulous, is dat het erg netjes is. De hoge naaldbomen bedekken het terrein als een natuurlijke parasol. Hierdoor is de camping erg sfeervol, maar voelt het vooral heel natuurlijk aan. Het feit dat we nog geen 30 minuten bij Rome vandaan zitten, is bij aankomst dan ook nog moeilijk te bevatten.

Camping Village Fabulous ligt tussen het centrum van Rome en het strand van Ostia. Door een bushalte op de hoek van de straat, kun je met het openbaar vervoer gemakkelijk in het centrum van Rome komen. De bussen in Italië voldoen wel aan een iets andere mate van comfort dan de bussen in Nederland. Oftewel, de bussen die daar rijden zouden hier allang afgeschreven zijn. Op hoop van zegen dat de bus niet uit elkaar rammelt, zit je met 10 minuten bij het metrostation. Daarvandaan duurt het nog 15 minuten om in het centrum te komen. Toen wij eenmaal een beetje doorhadden hoe het metrostelsel in Rome werkte en dat je dus voor €1,50 een hele dag kunt parkeren bij metrostation Laurentina, hebben we de busrit achterwege gelaten en reden we met de auto naar het metrostation.

Het zwembad

Het mooie aan een camping bij de stad is dat je na een dagje in de drukke stad, heerlijk tot rust kan komen aan het zwembad. Zeker zo in het voor- en naseizoen is het gezellig maar vrij rustig op de camping. In de meivakantie zijn er een gezellig aantal gezinnen met kinderen aanwezig. En buiten de schoolvakanties zijn er hooguit een paar gezinnetjes met kleine peutertjes aan het keuvelen aan de zwembadrand. Geen hysterische gekte en je hoeft niet te vechten om een plekje op een ligbed.

Camping Village Fabulous

Hoe de drukte op de camping in het zomer hoogseizoen zal zijn, kan ik lastig inschatten. Maar de zwembaden zien er ruim uit en aan het aantal opgestapelde ligbedjes te zien, lijken er daar ook genoeg van te zijn. Camping Village Fabulous heeft drie zwembaden. Een kinderbad met zachte bodem en glijbaan, welke perfect is voor gezinnen die ook graag een beetje overzicht willen houden in het zwembad. Twee diepe baden, om baantjes in te trekken en één met een waterval muur. Daarnaast hebben ze ook nog een zogeheten waterspeeltuin met sproeiers en zo’n emmer die om de zoveel tijd omkiepert.

Camping Village Fabulous review

Zoals mijn kinderen zeiden, er is genoeg waterpret op Camping Village Fabulous.

Kamperen in de omgeving van Rome

Het voordeel van kamperen in de omgeving van Rome is dat er op de camping leuk vermaak is voor de kinderen. Zo kunnen ze na een dagje slenteren nog even genieten van een avond spelen met vriendjes en vriendinnetjes in de speeltuin, dansen de mini disco of nog even jumpen op de trampoline. Je vraagt je af waar ze de energie vandaan halen, maar ze doen het echt!

Camping Village Fabulous
Camping Village Fabulous

Bij camping Village Fabulous kun je ook prima terecht voor lekker eten. Natuurlijk wil je ook de restaurantjes in Rome proberen, maar op de camping kan ook goed gegeten worden bij het restaurant of bij de snackbar aan het zwembad. Daarnaast heeft de camping ook een kleine supermarkt voor de hoognodige spullen.

Camping Village Fabulous
Pizza bij het zwembad

Rome bezoeken met kinderen?

Conclusie van deze review, je kunt gerust een week bij Camping Village Fabulous boeken wanneer je wil kamperen in de omgeving van Rome. Zelf zijn wij vier keer de stad Rome in gegaan. Twee keer om de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken, één keer voor de dierentuin in Rome en een keer om lekker te eten en om rond het Colosseum te slenteren. De rest van de tijd hebben we heerlijk op camping doorgebracht. We hadden in de meivakantie de mazzel met mooi weer. Het was zo’n 22 graden waardoor onze kinderen goed gebruik konden maken van het zwembad op de camping.

vakantie italie

Sowieso vind ik dat als je een citytrip met je kinderen wil doen, je het gewoon moet doen! Je moet je alleen even aanpassen aan het niveau van je kind. Je kunt bijvoorbeeld niet tig bezienswaardigheden op een dag erdoorheen rammen. Ga bijvoorbeeld een halve dag bij het Colosseum zitten met een picknick en neem het gebouw en de omgeving in je op. Wandel door de smalle straatjes van Rome en eet uiteraard een heerlijk Italiaans ijsje. En kom vervolgens tot rust op de camping, waar de kinderen zich nog even uitleven in het zwembad. Een camping in de omgeving van een stad, is wat mij betreft een ideale manier van vakantie vieren!

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.