5 feitjes over luidruchtige kinderen

Luidruchtige kinderen, ze zijn overal. Je zou kunnen denken, alle kinderen zijn toch luidruchtig? Maar nee, er bestaan kinderen die nog luidruchtiger zijn dan wat jouw idee van luidruchtig is. Het zijn die kinderen die opgegroeid zijn op een houtzagerij of hebben leren fluisteren op een bouwplaats waar ze dagelijks twintig heipalen de grond in ramden.

Kinderen die geen controle hebben over dat volume dat er uit hun strot komt, soms schrikken ze er zelf zelfs van. Ben je in het bezit van een luidruchtig kind? Dan is de meest voorkomende klank die uit jouw mond komt: sssshhhhht!

Vandaag vijf feitjes over luidruchtige kinderen.

Feitje 1. Omdat het kind op een luidruchtige toon communiceert, betekent het niet dat het kind onbeleefd en ongehoorzaam is. Sterker nog, ze zijn zeer beleefd en respectvol. Hij kan gerust “DANK U” schreeuwen, recht in je gezicht.

Feitje 2. Een luidruchtig kind maakt niet alleen herrie als hij boos is, hij maakt ook herrie als hij vrolijk is. Er zit geen volumeknop, waar je aan draaien kunt, op een luidruchtig kind. Ze staan gewoon altijd aan, ongeacht de emoties. Als hij vrolijk speelt, maakt hij herrie. Als hij zijn eten niet lust, maakt hij herrie. Als hij pijn heeft, maakt hij herrie. Als hij in zijn broek piest van het lachen, maakt hij herrie. 

Feitje 3. Een luidruchtig kind opvoeden is heel gezellig maar soms ook een beetje gênant. Je weet wel, dat ‘klotsende oksels gênant’. Want naast schreeuwen, praat hij ook heel luid. Overal. In ieders bijzijn. En hij neemt nooit een blad voor de mond. “MAMA, DIE OMA (vrouwtje van een jaar of 40) HEEFT DIKKE BORSTEN!”

Feitje 4. Hij is misschien wel luidruchtig, maar hij is niet ongevoelig. En zijn moeder ook niet. Ja die blikken en opmerkingen van andere mensen over jouw luidruchtige kleintje komen hard aan. “Moet je niet eens wat aan zijn stembanden laten doen?”  En ook al denk je dat het luidruchtige kind niks hoort door zijn eigen geschreeuw heen; uh-uh, hij hoort alles! En voelt ook alles.

Feitjes 5. Luidruchtige kinderen zijn lief! Gewoon een feit. O ja en ze schreeuwen heel hard: “MAMA, IK VIND JOU LIEF!” Lief toch?


luidruchtige kinderen

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

6 Comments

  1. Whahahaha die mevrouw heeft dikke borsten. XD die van mij roept steeds elke keer als we bij de Hema komen dat hij hotdogs wil en dat ik hem nooit te eten geef want hij heeft aaaaaltijd honger. Nou je moet mensen zien kijken!

    1. WIL JE OOK EEN LEKKERE WARME WORST MAMA?? Whahah, ik zie het al helemaal voor me!

  2. Haha amen! Jim is nu al luidruchtig. altijd en over. Ik weet zeker dat hij dat zal blijven en dat het waarschijnlijk nog zal verergeren. En weet je waarom? Ik en mijn broer waren namelijk ook hele luidruchtige kinderen. ZIJN heel luidruchtige kinderen. Nou ja volwassenen.

  3. Haha, goed geschreven! Ik heb één luidruchtige jongen in vergelijking met de rest en het kan idd komisch zijn.

  4. Haha ik kom echt niet meer bij. Heel herkenbaar ook. Alledrie mijn schatjes zijn inderdaad ook gezegend met een iets wat harde stem!