12x hoe praat ik dit nu weer recht?

Twaalf help-hoe-praat-ik-dit-nu-weer-recht-naar-mijn-kind?! Vragen over de feestdagen die je kan verwachten van een peuter/kleuter…

Hallo december! DE feestmaand is weer aangebroken en voordat ik weer sarcastisch ga doen over geldverslindende commercie en familie geneuzel, beken ik eerst dat de feestdagen stiekem toch ook wel weer ontzettend gezellig zijn.

Goed, leest u daar maar snel overheen. Dan beginnen we nu over misverstanden rondom sinterklaas en kerst die menig ouder met een peuter of kleuter misschien wel herkent. Gelukkig gelooft hier nog maar 20% van het aandeel Co in mannen met baarden en rendieren die vliegen dus het grootste ‘leed’ is geschiedt. Dat leverde het volgende iconische lijstje op: 

Mama,
1.  Hoe kan mijn schoen gevuld zijn terwijl wij helemaal geen schoorsteen hebben? Kent u ‘m? Simpelweg hier opgelost door de schoen bij de voordeur te zetten. Sinterklaas heeft immers alle sleutels. Lastig dat hij nooit te bereiken is als ik ‘m weer eens vergeet.

2. Hoe kan het dat sinterklaas/de kerstman precies wist wat ik wilde terwijl jij daar een paar dagen geleden nog mee bij de kassa stond terwijl je mij verhit de andere kant van de winkel probeerde op te sturen? Ik had niet genoeg geld bij me om het te kunnen afrekenen gelukkig was daar meneer Klaas/Claus die mama weer eens dwong te kopen te hulp schoot en het in de zak stopte lieverd.

3.  Waarom zet jij je schoen nooit? Omdat mama het te zielig vindt om haar eigen schoen te vullen en zich dan nog eenzamer gaat voelen Remi dat ze is. Omdat mama niet lief is geweest dit jaar. Weer. Schelden bij te lange rijen bij de kassa’s of zoiets ja dat wordt harder gestraft dan dat jij met je vuist in het gezicht van je zusje beukt.

4.  Hoe kan het dat sinterklaas een half uur geleden nog op tv aan de andere kant van het land stond en nu ineens hier met een totaal andere boot en jurk aan? Daar zijn hulpsinterklazen voor schatje en ja die komen ook uit Spanje met een boot je zou het bijna de Spaanse invasie kunnen noemen.

5.  Waarom lijkt sinterklaas op de kerstman? Omdat ze dezelfde kapper delen. En genen omdat oom X graag bijbeunt om het in een week weer te vergokken.

6.  Hoe kan het dat in december kindje Jezus wordt geboren en dat hij in april als volwassene sterft aan een kruis (en wat doen die paashazen daar? Maar die bewaren we voor de lente editie van dit lijstje)? Omdat het verhaal uit een sprookjes boek komt schat en daar kan alles. Omdat mensen denken aan iets dat lang geleden zou zijn gebeurd. Is gebeurd. Kan  gebeurd zijn. (doorhalen wat niet van toepassing is)

7.   Waarom krijgt kind X uit mijn klas hele dure cadeaus met sinterklaas/kerst en ik iets kleins en een stuk goedkoper? Ik denk dat hij de bonnetjes niet goed bijhoudt. We zouden hem moeten aanklagen. Die kinderen hadden het vast niet zo gezellig als wij. En hun vader rijdt een BMW en wij een fiets.

8.  Wat hebben kindje Jezus en de kerstman met elkaar te maken? Geen idee lieverd, maar laten we beiden vooral niet afschaffen daar komt een derde wereld oorlog van. We moeten zwarte Piet al uitroeien *schrapt* lichter maken en dat maakt half Nederland al aan het rellen. (aldus ondergetekende alias roet Piet voorstander)

9. Waarom zit Piet achter die giechelende puber meisjes aan en krijgen wij kleine kinderen geen pepernoten? Het is een man schatje.

10. Hoe kan sinterklaas na 5 december ineens verdwenen zijn zonder uitzwaaien en waar zit hij dan de rest van het jaar? Sinterklaas wordt verdrietig van uitzwaaien en probeert net als in Ik Vertrek een nieuwe bestaan elders op te bouwen omdat alles in Nederland gewoon kut is om vervolgens een jaar later berooid en een illusie armer terug te keren. Hij gaat heel snel terug naar Spanje om de cadeaus  voor volgend jaar in te pakken.

11.  Waarom krijg ik nooit dat paard wat op mijn verlanglijstje staat? Klaas/Claus heeft niet genoeg inpakpapier om dat in te pakken.

12.  Waarom is er een eerste en tweede kerstdag en geen tweede sinterklaasdag? Omdat mama dan een bank zou moeten beroven. Omdat je maar 1 keer jarig kan zijn en sommige bevallingen twee dagen duren.


vragen over de feestdagen die je kan verwachten van een peuter-kleuter

Afbeelding meisje bij kerstboom: PR Image Factory/Shutterstock

 

Previous ArticleNext Article