Kerstspel ganzenbord – printable

Iedereen kent het klassieke spel Ganzenbord. Het spelletje is leuk, simpel en toch iedere keer weer spannend. Speciaal voor de kerstdagen hebben we een kerstspel ganzenbord gemaakt. Je kunt het spelletje spelen tijdens kerstdagen of misschien organiseer je wel een spelletjes middag in de kerstvakantie? Hoe dan ook, dit kerstspel is een musthave!

De spelregels van het kerstspel ganzenbord zijn simpel. Het doel is om als eerste op hokje 63 uit te komen. Elke speler mag per beurt met een dobbelsteen gooien en de pion zoveel hokjes verplaatsen als er ogen gegooid worden. De pionnetjes van dit kerstspel kun je ook uitprinten en vouwen. Je vindt zes pionnetjes met verschillende kerstfiguren. Maar vind je het te veel gepriegel om zelf de pionnen te maken, dan kun je natuurlijk ook een paar pionnetjes van een ander spelletje pakken.

Verder heeft deze printable een speelbord en een aantal vakjes hebben een speciale betekenis. De betekenissen staan op de bijgeleverde kaartjes beschreven. Deze kun je dus ook uitprinten en uitknippen. Ook vind je een aantal vakjes met dobbelstenen en met een ster. Kom je op een vakje met dobbelstenen, dan mag je nog een keer gooien. Maar kom je op een vakje met een ster, dan moet je twee vakjes terug.

Het spel wordt echt spannend zodra de finish in zicht is. Maar dan komt het allemaal aan op puur geluk. Om het spel te winnen, moet je namelijk bij de laatste worp het juiste aantal ogen gooien om exact op het laatste vak (nummer 63) terecht te komen. Gooi je net te veel? Dan moet vanaf nummer 63 worden teruggespeeld. Speel je dit spel rondom de kerstboom? Dan kun je natuurlijk afspreken dat de winnaar een cadeautje mag uitpakken.

Kerstspel ganzenbord printen

Hieronder kun je de printable voor de kerstspel ganzenbord heel makkelijk bestellen en betalen met iDeal of Bancontact. Na betaling ontvang je de printable direct in je mailbox, je kunt deze dan zelf uitprinten.

Wat koop je:

  • Kerstspel ganzenbord op A4
  • Betekenissen kaartjes
  • 6 verschillende pionnen om zelf te vouwen
Bedrag € -
Previous ArticleNext Article