6x eenvoudige kerstknutsels

kerst knutselen

Nog een paar dagen de wekker iedere ochtend uitrammen en dan mag dat ding voor twee weken het raam uit. Heerlijk! Ik ben er aan toe. En de kleintjes ook. Naast een aantal geplande activiteiten staan vooral veel pyjama-ochtenden op de planning. Heerlijk thuis een beetje rommelen en wat de kleintjes graag doen: knutselen!

Ik kan mijn kleintjes gerust een pak papier, een schaar, wat potloden en lijm geven, want daar vermaken ze zich prima mee. Maar ik vind een beetje uitdaging ook wel leuk. En dus deed ik een rondje op Pinterest voor leuke en toch ook wel eenvoudige (ja, het moet wel leuk blijven) kerstknutsels.

Bron: outnumbered.be

Hoe leuk is deze kerstboom! We zijn al druk wc-rollen aan het sparen om dit geweldig leuke boompje te kunnen maken.

 

Rudolf the Rednosed Reindeer. Zo te zien ook niet al te ingewikkeld, maar wel ontzettend leuk!

Bron

Deze kerstboompjes vind ik echt heel gaaf en origineel! En eenvoudig. Ik hoop dat er nog mooie dennenappels te vinden zijn in het bos, want deze boompjes staan hoog op het knutsel-lijstje.

Bron

Bij kerst hoort inmiddels ook de kerstman! Deze vond ik wel hilarisch leuk! Bijvoorbeeld voor een persoonlijk kerstkaartje.

Bron

Kerstboom, kerstman, ik mis nog een kerstbal. Tadaa! Één die de kleintjes makkelijk kunnen maken, maar waar ze wel een tijdje zoet mee zijn. En geen enkele bal is hetzelfde.

Bron

En als laatste een knutsel met uitdaging, voor als de verveling toeslaat… Een duidelijke uitleg, die je voor dit sneeuwpopje wel nodig hebt, vind je hier*.

Kerst is een tijd van samen zijn met je familie. Samen spelletjes doen en samen knutselen. Heb je nog niet genoeg kerstknutsel inspiratie, of zie je niet genoeg uitdaging in deze simpele en eenvoudige kerstknutsels? Wellicht vind je in deze blog wat interessante kerstcreaties om samen met je kleintje te gaan knutselen.

Succes allemaal!

Previous ArticleNext Article