De betovering van Disney On Ice

disney-on-ice-event-new

Ik weet nog zo goed dat ik een keer naar Disney On Ice ben geweest toen ik een jaar of 10 was.
Heel duidelijk staat het natuurlijk niet meer in mijn geheugen, maar ik weet nog wel dat ik betoverd was door de sfeer, Disney figuren als Peter Pan en de Zeven Dwergen. Dus ik was gelijk enthousiast toen ik werd gevraagd of ik naar de show wilde gaan met de kinderen. Ik wilde ze net zo betoveren door de Disney figuren en het spektakel op het ijs als ik toen der tijd. En dat werden ze…. 

Zo vertrokken we vanavond richting Ahoy. Ik verwachtte drukte en chaos, maar dat was helemaal niet zo. Rustig konden we parkeren, binnen was het overzichtelijk en zochten we onze plekken. De jongens waren vol verwachting, met een bak vol popcorn in de hand.

Vanaf het begin af aan zaten ze geboeid naar het spektakel te kijken. Normaal moeten ze plassen, wordt er al snel gewiebeld of heeft er een honger (al was dat laatste nu onmogelijk met de popcorn), maar dat was nu helemaal niet het geval.

Mickey en Mini namen ons mee in vier verhalen:
De soldaten van Toy Story kwamen binnen gemarcheerd en gevlogen. Barbie en Ken dansten samen de sterren van de hemel. Woody vloog door de zaal met een vlieger door de lucht. Vervolgens kwamen we diep in de zee bij Ariel en Botje. Een betovering door golven, vissen, zeekoraal en de boze zeeheks.

Maar we hebben te maken met 3 knullen en dat is natuurlijk toch popelen totdat Cars verschijnt op het ijs. Na de pauze kwamen ze het ijs opgereden. En tot slot dwarrelden de sneeuwvlokken door de lucht en werden we meegenomen in de betoverende wereld van Elsa en Anna.

Het is het perfecte uitje voor in de kerstvakantie. Alles is zo mooi en tot in de puntjes verzorgd. Ik verwonder me over de mooie kostuums, decor en schaatsers die lijken te zweven over het ijs.
En als ik de blozende gezichten van mijn kinderen zie die met open mond naar de show kijken, is mijn avond perfect.

In de pauze hoor ik m’n middelste zeggen: “Ik vind het echt heel leuk mam”.

Nu liggen ze voldaan en uitgeteld in hun bed te dromen over de dansende Disney figuren.