Sorry… Vergeten in te smeren. Maar nu heb ik geen excuus meer!

Nivea Sun 1

De zomerkleding ligt weer vooraan in de kast en de sneeuwschoenen zijn ingeruild voor zomerslippertjes. De zomer komt er weer aan en wij zijn er klaar voor!

Althans, dat dacht ik. Tot ik tijdens die eerste fantastische zomerse week dat app’je namens de juf in de klassenapp van mijn kinderen voorbij zag komen. ‘Vergeet de kinderen morgen niet in te smeren!’ Uuh, ja loedermoeder dat ik ben, dat zou ik dus wel vergeten. Zo aan het begin van het seizoen zit dat nog niet in mijn systeem.  [Read more...]

Review HP Pavilion x360 (14-ba191nd)

HP Pavilion x360 review

Op een gegeven moment kom je in de digitale opvoeding op het punt dat een kinderlaptop niet meer voldoet aan de wensen (en eisen) van het kind. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik nooit een fan geweest ben van kinderlijke aftreksels van het echte werk. Zo stimuleerden wij onze kleuter destijds om te sparen voor een echte tablet en niet voor zo’n kinderding waar je eigenlijk net niks mee kan. Echter het aanschaffen van een laptop voor de kinderen schoven we telkens een beetje vooruit. De kinderen mogen de computer in de woonkamer gebruiken en bij hoge nood zelfs mijn laptop. Maar toen kregen we via Coolblue de mogelijkheid om een review te schrijven over de HP Pavilion x360 en kon ik er niet meer omheen. Mijn kinderen kregen een eigen laptop en in deze review vertel ik je of de HP Pavilion x360 (14-ba191nd – om precies te zijn) geschikt is voor kinderen.  [Read more...]

Kom in de stemming: Koningsdag!

“Mam, wanneer gaan we nou spullen verkopen op zo’n kleedje?”

Mijn kleintjes kunnen niet wachten, ze hebben de kleedjesmarkt van Koningsdag in hun gedachten geromantiseerd. Want wat ik me van de laatste kleedsjesmarkt herinneren kan, zijn bevroren tenen en een loempialucht. Nee hoor, alle gekheid op een stokkie! Want wat is er nou leuker voor de kleintjes om winkeltje te spelen en ook échte centjes te verdienen? En bovendien ruimt het thuis lekker op.

Kom maar door met Koningsdag! Om alvast in de stemming te komen, hebben we vandaag een Koningsdag collage.

koningsdag [Read more...]

Onwijs leuk én handig boekje: Letters leren is een eitje

Dat mijn jongste nu ook naar de kleuterschool gaat, is wel duidelijk. Nadat ze een aantal weken in groep 1 gezeten had, kwam ik, tot mijn grote verbazing, een tekening van haar tegen waarop ze duidelijk een poging had gedaan om haar naam te schrijven. En het was haar nog redelijk gelukt ook, interesse in letters is dus duidelijk aanwezig! Maar verder had ik er zelf niet veel aandacht aan geschonken.

naam-leren-schrijvenDe zomervakantie kwam en het was tijd om even heerlijk rustig aan te doen waar we zelf zin in hadden. Even geen school en ook geen schoolwerk. Mijn kleuter is gek op kleien en tijdens een regenachtige vakantiedag hoor ik haar opeens zeggen, ‘kijk ik heb mijn naam gemaakt, van klei’ En warempel, daar stond toch duidelijk haar naam geschreven van klei.

Letters leren is een eitje

Letters leren is een eitje, ja dat kan wel zo zijn, maar ik vind het verrekte lastig om mijn kleintjes daarin te begeleiden en denk dus dan al snel ‘dat leren ze maar op school’.

Dat is dus niet meer nodig, want nu heb ik het vrolijk ogende boekje Letters leren is een eitje in huis. Letters leren is een eitje is niet zomaar een voorleesboekje, het is een hartstikke leuk en leerzaam boekje voor de kleuter én voor moeder. Want hoe fijn is het dat er van die creatieve moeders bestaan die zulk soort ezelsbruggetjes verzinnen om leren én aanleren van letters zo simpel en leuk te maken!  [Read more...]

Wanneer haal je mijn zijwieltjes eraf?

Ze ziet haar broer en haar zus wegfietsen. ‘Hé, gaat het buurjongetje er nou achteraan? Dat ventje is een half jaar jonger dan ik en fietst zonder zijwieltjes! En ik niet!’ Dat moet er door het koppie van mijn peuter gegaan zijn. Want nog geen minuut later komt de kleuter naar ons toe.

“Papa, wanneer haal je mijn zijwieltjes eraf? Ik wil ook gewoon fietsen.”, is haar conclusie.

Is dat nou wel zo een goed idee? Vragen wij ons af. Zo vlak voordat we vertrekken voor vakantie. Het is natuurlijk een stuk makkelijker fietsen mét zijwieltjes.

Maar nee, de minikleuter is ervan overtuigd. Ze wil fietsen zónder zijwieltjes. En zo kwam het dat de kleuter vlak voor de vakantie nog even leerde fietsen, zonder zijwieltjes.  [Read more...]

Mijn kind verveelt zich nooit!

Zes weken zomervakantie komen er weer aan, héérlijk! Ik kijk zo uit naar Frankrijk met dat stokbroodje, kaasje en wijntje in mijn hand terwijl de kinderen volop aan het spelen zijn. Ze hoeven zich geen moment te vervelen. Ik vergeet bijna even dat ze, naast die verrukkelijke vakantie in Frankrijk, nog drie weken thuis zijn en vakantie hebben.

En ja, mijn trukendoos bereikt de bodem weleens en verveling slaat dan toe. Ik ben van mening dat kinderen zich gerust weleens vervelen mogen, daar worden ze namelijk heel creatief en fantasierijk van. En ze leren probleemoplossend te denken en pakken er een boek bij, zoals dit boek:

Mijn kind verveelt zich nooit!

kinderen-vervelen [Read more...]

Mama de pakezel

Ken je ze? Van die moeders die op het schoolplein alle tassen, jassen en knutselwerken in hun handen laten drukken?

Yup, that’s me!

pakezel-moeder

Om de beurt rent er een kleintje op mij af. Blij om elkaar weer te zien, geven we elkaar een knuffel en een kus. Veel tijd is er niet voor, tas, jas en knutselwerken worden er in mijn handen geduwd en snel vlucht het kleintje naar een vriendje of vriendinnetje.

En dat maal drie.  [Read more...]

Winactie: online typecursus t.w.v. € 100

Tegenwoordig wordt er, in vergeleken met vroeger, veel meer getypt. Logisch, want inmiddels heeft ieder huishouden minimaal één computer waar ook alles op gedaan wordt. Waar we vroeger een werkstuk uitschreven en knipsels bijplakten, wordt er nu een powerpoint presentatie als werkstuk neergezet. Blind leren typen zou eigenlijk een onderdeel van de opvoeding moeten zijn, ik wilde dat ik het ooit geleerd had. Leren typen is iets waar je je leven lang plezier en profijt van hebt. Kinderen die nu blind leren typen bouwen al een voorsprong op ten opzichte van andere leeftijdsgenoten.

Typetuin-typecursus

In de online omgeving genaamd de Typetuin leren kinderen in een korte tijd blind typen. De cursus werkt zo dat het systeem zich aanpast aan het niveau van de cursist. Dit wordt ook wel adaptief genoemd. Om te voorkomen dat je toch op het toetsenbord gaat kijken is er een speciale typecover ontworpen die ervoor zorgt dat je de letters op het toetsenbord niet meer kunt zien. Na het behalen van de cursus ontvang je ook je eigen typediploma!

Blind leren typen is ook aan te raden voor kinderen met dyslexie. Dit heeft namelijk een positieve invloed op de ontwikkeling van het woord- en letterbeeld. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat schrijven ook een eenvoudigere handeling wordt voor dyslectische kinderen.

Winnen

Wij mogen namens Typetuin een online typecursus weggeven ter waarde van 100 euro! Hoe leuk én handig is dat!? Om kans te maken op de online typecursus vul je op het winformulier je gegevens in. En het zou natuurlijk super zijn als je deze winactie deelt met je vrienden. 

logo-typetuin

Wil je nu alvast starten met oefenen? Probeer dan het gratis typecursus vuilnisbakkenspel online.

 

Soepele ochtenden

Wij in het noorden hebben er alweer een paar ochtenden op zitten. En zoals jullie misschien wel weten, ik ben geen ochtendmens. Nog even en dan moeten ook Midden- en Zuid-Nederland er weer aan geloven. De scholen gaan weer beginnen en in vele gevallen gaan ook de ochtenden weer beginnen.

Hoog tijd om eens wat eenvoudige tips te geven om die ochtenden wat soepeler te laten verlopen…

Gebruik ochtendroutine kaarten, zoals deze die je gratis kunt uitprinten. Je kunt ze natuurlijk ook heel simpel zelf maken. De kaarten zullen je kleintje er aan helpen herinneren wat hij of zij allemaal moet uitvoeren en het scheelt jou weer alles 10 keer te herhalen. “Trek je kleren aan, poets je tanden, trek je schoenen aan, trek je schoenen aan, trek je schoenen aan, trek je schoenen aan”, behoort tot de verleden tijd…

– Discussies over kleding in de ochtend? Ben je vergeten om de avond van te voren de kleding klaar te leggen? Ga op zondagavond samen met je kleintje voor de kast staan en laat je voor één keer los in een vurige discussie, maar kies dan wel 5 setjes voor de komende week uit. Gebruik organizers zoals deze of deze en de rest van de week hoef je niet meer over de kleding na te denken.

– Dit is een lastige, althans voor mij. Zet de ontbijtspullen de avond van te voren klaar. Lastig omdat ik er regelmatig al niet eens in slaag om de zooi van het avondeten van het aanrecht af te krijgen. Maar mijn hemel, wat een tijd scheelt het als je beneden komt en alles staat er netjes bij en klaar om aan te schuiven…

– En dat brengt me bij het volgende: Geef je kleintjes een gezond maar wel snel ontbijt. Een paar tips vind je hier. En nu nog zorgen dat die kleintjes een beetje dooreten… Sorry daar heb ik geen tips voor. 

– Als laatste, iets waar bij ons thuis heel veel tijd aan verspild wordt: wéér omkleden omdat er altijd wel iemand binnen een half uur weer vies is. Oplossing: draag allemaal een ochtendjas, schort of wat dan ook over je kleding. Vergeet dit alleen niet uit te trekken op het moment dat je het huis verlaat.

Toffe Wallpaper Stories van KEK Amsterdam

Heel, heel, héél gaaf vind ik dit! Ik ben fan van Pluk van de Petteflet en Floddertje, of eigenlijk ben ik fan van Annie M.G. Schmidt. En dus heb ik dit fotobehang meteen bij mijn favorieten gezet.

KEK Amsterdam presenteert een heel nieuwe behangcollectie onder de naam Wallpaper Stories.

Kek-Pluk-Floddetje

De eerste favoriet is Floddertje in het schuim, hoe leuk om dat levensgroot op je muur te hebben. En de Petteflet is ook he-le-maal fantastisch. Ik weet nog dat ik als kind uren naar de cover van het boek kijken kon. Zo leuk om in te beelden wat er zich allemaal in de huisjes afspeelt.

Naast behang met de klassieke figuren uit de boeken Pluk van de Petteflet en Floddertje van Annie M.G. Schmidt, is er ook fotobehang met andere prachtige illustraties van Fiep Westendorp.

Wall-Sories-Kek-Amsterdam

Maar ook het fotobehang van Noëlle Smit die het sprookjesboek ‘Er was eens een prins en die wou een prinses’ van Martine Bijl heeft voorzien van bijzondere illustraties en fantastisch om aan de muur te hebben.

Meer vind je op Kekamsterdam.nl