De maand van… Marjolein

Ik ben Marjolein Mantelaers. Moeder van drie jongens, pedagoog en eigenaar van een blog (boyslifestyleblog.nl). Daarnaast werk ik momenteel hard aan een nieuw concept voor ouders en kinderen, waarmee ik mijn pedagogische kennis combineer met mijn commerciële kant. Meer hierover lees je binnenkort ook op mijn blog.  

Ik mag de maand april invullen en dat vind ik heel leuk om te doen! Toen ik werd gevraagd om deze maand een foto blog bij te houden, wist ik niet dat hij behoorlijk hectisch zou worden ☺.

De maand van Marjolein_Collage

Begin april besloten wij namelijk om onze tuin opnieuw te bestraten. Wel low-budget, dus we gebruikten tweedehands tegels. Bij toeval konden we diezelfde week een complete partij tegels overnemen die in perfecte staat waren. Het moest dus zo zijn! Mijn man is vrij handig en heeft in twee weekenden alles eruit gehaald en de nieuwe stenen er weer ingelegd. Wel met wat hulp hoor, zonder mijn stiefvader en een goede vriend zouden we handen te kort hebben! Het idee was zo spontaan en onverwacht dat ik twee weken met mijn handen in het haar zat. Wat een zand! Maar nu ben ik blij en kan ik op zoek naar een mooie nieuwe tuin set. De picknicktafel was altijd al een droom. Ik ben er heel blij mee!

April was bij ons op school ook de maand van de schooloptredens. Zo had mijn middelste zoon open podium. Hij mocht met zijn klas en de kinderen van groep 6 een optreden verzorgen. Super schattig! Ook de muziekles liep op zijn eind en daarom was er een feestelijke kijkles. Tijdens de koningsspelen werd er een playbackshow georganiseerd en de voorrondes werden weken van te voren al gespeeld. Helaas haalde het groepje van mijn oudste het niet. Maar leuk was het wel!

Dankzij Goede Vrijdag en Pasen hadden we een aantal korte schoolweken. Maar voor het zover was werd er nog een Paasontbijt georganiseerd op school. En iedereen mocht een eigen bordje meenemen, gevuld met lekkers. Aangezien ik niet bepaald de perfecte moeder ben, was ik dit eerlijk gezegd enigszins vergeten. Op de bordjes van mijn kinderen lagen dus alleen meer simpele boterhammen. Ook de paaseieren ontbraken. Oeps….

De laatste week van april was het voor ons tijd voor ontspanning. Op 26 april reden we met het hele gezin en de hond naar Noord Frankrijk. Een goede test voor het lange stuk dat we in de zomer gaan rijden. Mijn ouders hadden een hele mooie en grote boerderij gehuurd. Alles zat erop en eraan. Een pooltafel, tafelvoetbal, een speelruimte inclusief speelgoed en een grote tuin. Had ik dat geweten, dan had ik wel een tas minder mee kunnen nemen! We hebben heerlijk gegeten, gekletst en gespeeld. En we hebben heel veel cultuur gedaan. Gelukkig heb ik kinderen die dit (nog wel) best leuk vinden. Wanneer we zorgen dat het wordt afgewisseld met een speeltuintje, een veldje om te voetballen of een leuke fontein zijn ze over het algemeen al blij. Het hoogtepunt was wel Parijs. Hoewel het mij wel wat stress opleverde, bleek dit nergens voor nodig! Ik bakte die week ook een record aan pannenkoeken: namelijk voor 10 personen!

April was voor ons zo voorbij! Het mooie weer komt er nu echt aan. Onze tuin is helemaal klaar. Dus wij gaan genieten en ons richten op de volgende vakantie!

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.