De maand van… Marieke

Het is alweer december lieve mensen! En als het blog online komt zelfs alweer januari en niet te vergeten 2015!!! Het klinkt heel cliché maar het is zoooo snel gegaan dit jaar. Hoo stop hooo!! Het is nu 1 december dus laten we eerst nog maar is van de gezellige maand gaan genieten.

Ik ben Mama van Milan, kleine man van 14 maanden. Een hele ondeugende dreumes maar ook weer super lief. Hij vindt kusjes geven dan ook super leuk en niet eentje maar het liefst 2 of 3. Maar wel netjes omstebeurten aan iedereen die in de buurt is. Sinds van de week wilt hij echt aan iedereen kusjes geven het liefst ook nog aan de `vieze` man die een apart luchtje om zich heen heeft. Dus zijn we maar begonnen om hem handkusjes te leren geven aan mensen die wat verder weg staan van ons, om het netjes te zeggen. En moet zeggen zo op de eerste dag in december gaat het aardig. Hopelijk snapt hij het snel.

Ferdinand is mijn partner, werkt in Delft en helpt maar al te graag mee in de webshop www.babyshopathome.nl waar ik eigenaresse van bent. Vanaf 16 januari krijgt de webshop een nieuwe naam. Bij een nieuw kapsel hoort nieuwe kleding en zo zag ik dit dus ook. Daarom hebben we in september besloten, door alles wat er afgelopen jaar is gebeurd, de webshop een nieuwe naam te geven. En jawel ik mag hem al noemen, jippieee, want als jullie dit lezen is het 1 januari. De nieuwe webshop gaat www.tweeonsgeluk.nl heten. Ben er zoooo blij mee! De naam kan je op verschillende manieren opvatten en zo is hij voor iedereen toepasselijk. Nog heel even geduld want 16 januari komt hij online. Tot die tijd kan je gewoon bij Babyshop @ Home komen shoppen.

Sinterklaas stress!!! Het is 3 december en je raadt het al ik moet nog beginnen. Eind oktober al lootjes getrokken en vast besloten om gelijk te beginnen met de surprises. Maar zoals gewoonlijk valt dat voornemen vaak al snel in duigen en voor je het weet is het al bijna dé dag! Maar wat moet ik dan gaan maken???? We hebben gelukkig afgesproken om het simpel te houden. Ook mag je kiezen tussen een gedicht of een surprise. Je snapt dat ik 2 dingen moet maken want manlief gaf al snel zijn loodje aan mij. Mannen…..! Maar oke niet meer te lang nadenken nu en al helemaal geen smoesjes verzinnen want er allemaal moet gebeuren. Wat zal ik is gaan maken voor m’n schoonmoeder. Uhhmmm denk, denk, denk. Wacht ik heb Pinterest en pak m’n telefoon. Ohhh dit was niet de afspraak je zou zonder telefoon doen. Alleen op Pinterest en dan gelijk weer uit. *spiekt snel even op de mail, twitter en facebook*. Ga NU naar Pinterest je bent alweer bijna een uur verder doos! Al gauw kom ik een pauw tegen als surprise en opzich hij ziet er wel vrij makkelijk uit. Kan ik dat maken in een uurtje? Want bij simpel hoef je niet uren eraan te zitten laat staan dagen! En een pauw klopt ook wel want oma is zooo trots op haar kleinzoon. Oke niet meer verder kijken en hup naar zolder om alle knutselspullen te pakken *checkt mail, facebook en twitter*. Ja hoor half uur voorbij. Na bijna een dagdeel kan ik eindelijk beginnen aan de surprise. Super leuk om te maken en ook echt wel makkelijk maar om nou te zeggen dat het een uurtje was… Nee ben er iets meer dan een dag mee bezig geweest. Oke wel met tussenpauzes maar toch. Maar wees eerlijk hij is wel heel leuk geworden toch?!

Op naar Sinterklaasavond. Met lekkere hapjes en cadeautjes hebben we een hele gezellige avond. Milan is ook goed verwend met o.a. een pannensetje, duwstok, telefoon en een boodschappenmandje vol boodschapjes. Daaaggg Sinterklaasje tot volgend jaar.

Sinterklaas 1_Fotor_Collage

Milan kan zo blij zijn met speelgoed. Sinds kort kan hij ook echt spelen. Vind dat echt genieten hoe hij zichzelf goed kan vermaken. De auto’s staan door heel de kamer. Ja het is echt een knul. Waar hij ook mee speelt er moet zowieso een auto bij staan. Hoe groter hoe beter.

Die keukenkastjes…. Constant zit de kleine man er in terwijl hij heel goed weet dat het echt niet mag. We besluiten na het krijgen van zijn pannensetje op 5 december Milan een eigen keukenkastje te geven. In het hoekje liggen voornamelijk slabben, flesjes en keukenhanddoeken dus dat kan geen kwaad. Wat een aanrader, dit hadden we veel eerder moeten doen. Mannetje horen we niet meer en is zoet met een garde, pannetjes en de keukendoeken. De andere kastjes laat hij met rust. Heel af en toe probeert hij het nog wel maar dan staat hij met het handvat in zijn hand en roep uuhh uhh uhh. Slimpie! 

spelen

Al een tijdje aan het tobben met m´n gezondheid. Na een rot opmerking van de huisarts zit ik er helemaal doorheen en heb nergens zin in. Zo hebben we vanmorgen, 19 december, lekker gek gedaan in bed. Het is toch een donkere dag dus we houden een pyama dag en probeer zolang mogelijk op bed te blijven. Ik steek m’n tong uit naar Milan en hij doet het terug! Ik trok een gek gezicht en hij deed het na. Wat geweldig dit zeg. Zet hem tegen me aan en hup de camera erbij. Wat hebben we samen een lol gehad. Zo´n kleintje maakt je hele dag weer goed.

pyjama

Overal is het gezellig binnen. De kerstbomen zijn ondertussen in vele huis opgetuigd net als de vele lampjes die de tuinen en ramen opvrolijken. Fer en ik hebben besloten dit jaar geen Kerstboom te nemen. Eigenlijk om verschillende redenen maar laten we het er maar op houden dat het ook zonde is omdat we met Kerst lekker weg zijn. Op Twitter zie ik allerlei blogs voorbij komen met de kinderen die op de foto staan met lichtjes om zich heen. Dat is wel heel erg leuk en besluit ook een poging te doen. Een poging…. Want zoals je ziet op de foto is het niet helemaal gelukt. Helemaal toen Milan de grote beer naast hem zag zitten, die is toch veeeel leuker dan de lichtjes.

lampjes

Jaaaa de week van de Kerst! De tassen inpakken en lekker op vakantie. De vakantie hadden we maanden geleden geboekt en wat zijn we daar blij mee nu. Financieel zitten we krap helemaal na dat Fer z’n auto vorige week in de prak is gereden en je natuurlijk alleen maar de dagwaarde uitgekeerd krijg. We mogen niet klagen want hij heeft echt een engeltje bij zicht gehad maar toch konden we het nu totaal niet gebruiken. Niet meer over nadenken, gelukkig hebben we nu mijn auto nog. De koffer blijft thuis maar met veel tassen komen we ook een heel eind. Op naar Land van Bartje het park van Landal.

Voor in het park heb je een leuk zwembad. Vanaf de buitenkant kan je naar binnen kijken. Elke keer moest Milan weer even kijken. Zondag zijn we naar het zwembad gegaan. Die oogjes… jammer genoeg hadden we de camera in de tas laten zitten. Ze schitterde van blijdschap. Hard trappelend ging hij in zijn zwemband het water door. 15 maanden en z’n papa en mama helemaal niet nodig in het water, niet te geloven. Later zijn we in het ondiepe bad gegaan. Al kruipend heeft hij hele bad gezien en zelfs van de glijbaan kon hij geen genoeg van krijgen.

In de boerderij hebben ze een grote binnen zandbak. Eerst dachten we dat hij er nog te klein voor was maar als snel bewees Milan dat we daar wel heel erg naast zaten. Spelen in de zandbak of hij het dagelijks doet, al kijkend naar de andere kindjes. Wat doet dat jongetje nou? Dat kan ik toch ook wel? En zo kroop Milan het jongentje achteraan richting de “klimwand” om naar de glijbaan te gaan. Meneertje zetten zijn voet op de eerste trede, verder kwam hij GELUKKIG nog niet! Ben natuurlijk wel zijn mama die overal gevaar in ziet. Papa heeft geholpen en voor we het wisten zat Milan op de glijbaan. En echt niet te geloven hij zet zichzelf af en glijdt naar beneden toe. Waarom kan je dit al?? Moet papa dit niet eerst een paar keer voor doen? Moet je niet eerst gaan piepen omdat het eigenlijk best wel heel spannend is? Fer bleeft er natuurlijk wel bij en had zijn handen in de buurt voor het geval dat.

Hij staat los!!! Yeaahhhh!! Hij staat los!! Zondagmorgen wat zijn we trots. En ach Milan zou Milan niet zijn als hij ook gelijk wat stapjes er bij zet. En ja hoor eind van de middag zet hij 2 stapjes los en dat meerdere keren achter elkaar. Zooooo trots!!!!

Lekker eten, lekkere tussendoortjes, kaarsjes, een vrolijke Milan en genieten van elkaar. Een heerlijke Kerstvakantie die we hopelijk volgend jaar weer kunnen doen. 

Vakantie_Fotor_Collage

Vandaag is het 31 december. Het jaar 2014 is weer voorbij. Wat een mooi, bijzonder, verdrietig en frustrerend jaar. Er is een hoop gebeurd en hopelijk kunnen we het snel gaan afsluiten. Kan ik weer normaal lopen en daarna ook snel weer rennen, dansen en springen. M’n normale leventje weer oppakken want ohh wat mis ik dat! De vliegende Marieke die alles tegelijk doet. Oke dat hoeft dan niet meer maar wel heel veel meer als nu. Dit plaatje kwam ik tegen Pinterest en is een heel mooi plaatje hoe we het jaar gaan afsluiten. Oud & Nieuw vieren we met z’n drietjes, ons fijne gezinnetje waar we zo trots op zijn. Volgend jaar rond deze tijd is de hele foto gekleurd, oke? Oke!! 

Voor nu wil ik jullie en natuurlijk Pauline en haar gezin zelf heel veel liefde, geluk en gezondheid wensen voor het jaar 2015. Probeer te genieten van de kleine dingen want die zijn er ondanks tegenslagen altijd. Laten we er vooral met ELKAAR een heel mooi liefdevol jaar van maken!

Liefs Marieke

Previous ArticleNext Article