De maand van… Linda

Langzaamaan gaan we richting de zomer, de eerste tropische dagen zijn al voorspeld. In mei was daar helaas weinig van te merken. Het was regelmatig fris en guur weer. Waardoor de enkele zonnige momenten buiten zoveel mogelijk werden meegenomen, maar er ook veel binnen is gespeeld. Voor moeders is mei altijd een bijzondere maand, halverwege wordt er tenslotte moederdag gevierd en hopen we dat onze partners dit niet zijn vergeten en ons verrassen met een ontbijtje op bed en een zelfgemaakte knutsel. Dit was tevens ook mijn laatste maand als twintiger.
Wie ik ben? Mijn naam is Linda, moeder van een dochter van bijna 3 die denkt dat ze prinses is en een zoon van 1,5 die druk bezig is de wereld te ontdekken. Ik werk vier dagen per week als gastouder zodat het in huis een gezellige kinderboel is en schrijf daarnaast dagelijks artikelen voor www.mamaliefde.nl. Een beetje een uit de hand gelopen hobby. Kijk je mee wat we allemaal hebben gedaan?

dreamgirls

De maand mei begon voor mij erg leuk. Via de blog had ik namelijk een uitnodiging ontvangen om bij de Social Media Première van Dreamgirls te zijn. Als klein meisje heb ik zelf in een aantal musicals gespeeld dus een goede reden om er een avondje op uit te gaan en even gewoon Linda te zijn. Aan deze avond was er ook nog een wedstrijd verbonden, die was voor mij minder belangrijk. Als je echter een mailtje krijgt dat je het beste social media report hebt geschreven ben je toch wel even heel erg trots.

vakantie2_Fotor_Collage

De dag erna vertrok ik samen met mijn nichtje naar het hoge noorden. Manlief, oma en mijn eigen kinderen, een zoon van anderhalf en dochter van twee jaar, waren de vorige ochtend al vertrokken. Mijn stiefvader was namelijk een weekje weg naar het buitenland voor zijn werk en mijn moeder wil vanwege haar Parkinson dan liever niet alleen zijn. En al helemaal niet thuis. Tegen een weekje weg en mantelzorger spelen zeg je natuurlijk als oudste dochter geen nee.
We hebben heerlijke wandelingen gemaakt door het bos en langs een hunebed. Het blote voetenpad was ook een erg bijzondere ervaring. Nooit geweten dat Staatsbosbeheer zulke leuke activiteiten aanbiedt.
Ook zijn naar de Prinsessia voorstelling geweest bij Plopsa Indoor Coevorden, gelukkig is onze dochter nu wat groter dan vorig jaar zodat ze nu in wat meer attracties mag. Weken later is ze nog steeds bezig met de reverences die ze daar tijdens de prinsessenlessen heeft geleerd.
Het dagje naar de Orchideeënhoeve was ook een groot succes. Zeker toen buiten het onweer losbarstte en wij zelf in een tropische kas vertoefden.

moederdag

We waren op tijd terug voor moederdag. Manlief was het niet vergeten en had samen met de kinderen iets moois gemaakt. Dochterlief had op de peuterspeelzaal ook iets moois gemaakt. Die middag gingen we met oma en de kinderen naar de voorstelling Nijntje viert Feest. Natuurlijk hadden we ook voor oma iets geknutseld. Dit was een van de mooie dagen dus hebben we heerlijk ge-bbq’t. Na moederdag was er bij het mama café ook nog eens een afterparty met lekkere hapjes en natuurlijk knutselwerkjes.

fietstochtjes

Helaas gaat de kinderboerderij bij ons in de stad sluiten vanwege bezuinigingen. Sterker nog, op de maandag en dinsdag bleek hij al niet meer open te zijn zodat ik voor een dichte deur stond. Gelukkig hielp de telefoon mij aan een andere kinderboerderij in een ander dorp, die geografisch gezien ook nog eens dichterbij is. Daar gaan we nu dus iedere week wel een keertje heen. Prima weer ook om mooie fietstochtjes te maken en de trampoline die we hebben gekregen in te wijden. We hebben ook flink wat uurtjes doorgebracht in de speeltuin, met als gevolg dat onze dreumes nu zelf naar boven kan klimmen en van de glijbaan glijdt.

ardennen

Het tweede volle weekend in mei waren we uitgenodigd voor een perstrip in de Franse Ardennen. Dit is het eerste reisje naar het buitenland via de blog, dus dat vond ik wel erg bijzonder. We sliepen in een hotel in een klein dorpje en hebben onder andere een bezoek gebracht aan het Middeleeuws Festival in Sedan. Ook hebben we een stuk van de Fortenroute gereden en genoten van de schitterende omgeving door veel wandelingen te maken. Onze dochter heeft heuvels klimmen nu zelfs toegevoegd aan haar lijstje met hobby’s.

peuterspeelzaal

De maand werd afgesloten met een soort kijkochtend op de peuterspeelzaal. Zo leuk om eens te zien wat ze allemaal precies deden. Dit was tegelijk ook de afsluiting van het thema Kunst & Cultuur waarvoor ze met allemaal verschillende technieken kunstwerken hadden gemaakt. Denk aan verf, zand, klei etc. Dat kleien vind ze nu wel erg leuk. Nadat ik voor oma taart heb gebakken voor 150 personen hebben we dan ook een klein taartje zelf versierd met marsepein. Koken en bakken vind ze echt super, nog leuker zelfs dan tv kijken.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Leuk om het zo terug te zien en hieraan mee te mogen werken. Heb je trouwens snel voor elkaar!