De zomervakantie voorbereiden, wij gaan naar Suriname!

De datum staat vast en de tickets zijn geboekt. Het is voor menig mens nog wat te vroeg om er aan te denken, maar wij zijn al volop bezig met het voorbereiden van onze zomervakantie. We gaan namelijk een reis maken naar Suriname. Één van de meest groene landen ter wereld, 80% van Suriname is namelijk jungle. Het wordt de eerste echt verre reis met mijn gezin. En ja, dat vergt wel wat voorbereidingen. Want wat willen we in Suriname gaan doen? En vooral hoe gaan we dat doen? 

Een gezinsvakantie naar Suriname

Genieten, sowieso gaan we genieten. Van het land, van de mensen en van elkaar. We hebben voor drie weken een bungalow midden in Paramaribo geboekt. Deze bungalow is onze basis en hiervandaan willen we het land gaan ontdekken. Zo ongeveer alle wegen in Suriname komen uit in Paramaribo. Een prima basis voor een gezinsvakantie lijkt me zo. We gaan in de zomer en zomer in Suriname betekent: heet. Verkoeling vinden in een zwembad was met de kinderen voor ons dan ook een must. Onze bungalow hebben we onder andere zo uitgezocht, dat er een zwembad bij zit. Natuurlijk gaan we niet alleen drie weken bij onze bungalow aan het zwembad liggen. Wij willen op avontuur! Maar hoe?

Autohuur in Suriname

Suriname ontdekken, doen we in een huurauto. Een huurauto geeft je alle vrijheid en je hebt zelf in de hand hoe je van A naar B komt. In Suriname is het aanbod van huurauto’s niet supergroot. Het is dus wel zo handig om dit tijdig te regelen, zeker als je in de zomervakantie naar Suriname gaat. In Suriname kun je prima autorijden, alleen wordt er wel links gereden. Iets om rekening mee te houden. En wanneer je het binnenland in wilt, is een 4wd aan te raden. Ook wil je zorgeloos kunnen rijden. Dat vind ik altijd zo relaxt aan Sunny Cars. Je weet gewoon dat je door de all inclusive service, helemaal verzekerd bent. Naast deze all inclusive service biedt Sunny Cars ook extra servicepakketten aan. Voor een reis met kinderen is sowieso het Premium Plus pakket aan te raden. Waarom? Omdat je na een lange vlucht zo snel mogelijk je huurauto ophalen wilt. Bij dit pakket krijg je voorrang bij het ophalen van je huurauto en het huurcontract ligt al voor je klaar. Geen rompslomp dus. Daarnaast is een extra bestuurder ook aan te raden. Zeker wanneer je de huurauto voor een aantal weken en ook veel gebruiken gaat. Elkaar achter het stuur een beetje kunnen afwisselen is dan wel zo lekker.

Wat gaan we doen in Suriname?

Hoe we Suriname gaan ontdekken is inmiddels wel duidelijk. Nu nog het wat. Wat gaan we doen? Welke plekken en welke activiteiten willen we niet overslaan in Suriname. Dit staat allemaal nog niet vast en we zitten echt nog in een oriënterende fase. Ik sla dan ook alle tips en aanraders die ik te horen krijg op. Tot nu toe heb ik het volgende lijstje:

 • Colakreek
 • Watervallen: Blanche Marie, Brownsberg

 • Berg en dal

 • Port zalandea / Fort Zeelandia

 • Nieuw Amsterdam

 • Galibi schildpadden tour

 • Brokopondo stuwmeer

 • Matu Island

Uiteraard mag dit lijstje nog aangevuld worden met ultieme tips om te doen in Suriname. De vakantiebeurs komt er nog aan, waar ik hopelijk nog toffe tips vind. En ik blijf gewoon om me heen vragen, want echte ervaringen zijn de beste tips.

Checklist: met de kinderen naar Suriname

“Neem genoeg muggenspul mee!” “Denk aan de vaccinaties.” “Bereid je goed voor.”
Inmiddels heb ik al een behoorlijk checklist voor onze zomervakantie. En dat is helemaal zo gek nog niet, want een goede voorbereiding is het halve werk.

 • Vliegtickets. Het kan behoorlijk oplopen wanneer je met z’n vijven in de zomervakantie naar Suriname vliegt. Zoek daarom naar de beste vliegticket aanbiedingen.
 • Autohuur. Regel je huurauto op tijd. En wil je zorgeloos rondreizen, kies dan voor Sunny Cars.
 • Inspiratie opdoen. Je kunt kiezen voor een compleet verzorgde rondreis, maar je kunt er natuurlijk ook inspiratie uithalen.
 • Vaccinaties. Neem deze op tijd en check bij de GGD welke vaccinaties je nodig hebt voor Suriname.
 • Verzekeringen. Vergeet je reisverzekering en eventueel je annuleringsverzekering niet.
 • Handig mee op reis. Reisartikelen als ORS, muggenspray en een klamboe.
 • Reisaccessoires. Verzamel alvast zoveel mogelijk reisaccessoires om het reizen met kinderen makkelijk te maken.
 • Reisgidsen. De vakantiepret is begonnen. Inlezen in verschillende reisgidsen is nu nog leuker.

Al met al duurt het nog wel even tot we in de zomervakantie naar Suriname reizen. En de checklist zal ongetwijfeld nog véél langer worden. Maar de voorpret is in ieder geval in volle gang.


Afbeelding Suriname: Bert Broer/shutterstock

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.