Wintersport: check!

Skikleding: check!
Zonnebrand: check!
Skiles: check!
Overnachting: check!
Sneeuwkettingen: check!

Wintersport is bijna in zicht. Super leuk natuurlijk, maar ik vind het ook reuze spannend. Het is namelijk ook een beetje een gedoe met kleine kinderen. 

Vorig jaar hebben we 18 uur over de heenreis gedaan. Op een gegeven moment mochten ze na 5 uur file 10 minuten zoveel lelijke woorden zeggen die ze wisten en ik deed hartstochtelijk mee. En op zo’n moment denk ik: “Wat was ook al weer de reden dat we dit gingen doen?”

Ik hoop dit jaar op een voorspoedige reis. En zo’n week in de sneeuw vind ik heerlijk. Ik hou van bergen, de buitenlucht, skiën. Maar dit jaar heb ik toch een beetje de kriebels in mijn buik. De jongste gaat namelijk voor het eerst skiën. Ik ben zo benieuwd of hij het leuk vindt. Vorig jaar ging hij nog een weekje logeren. Ik voelde me toen in eerste instantie een ontaarde moeder die haar eigen kind niet eens meenam op vakantie. Maar toen ik al de met snot besmeurde krijsende peuters zag staan op de piste en ouders zenuwachtig heen en weer drentelend, die het liefst wilden vluchten richting de skilift, had ik toch geen spijt.

Wordt hij ook met snot besmeurde kleuter of eentje die me straks met gemak inhaalt? Dan heb ik het liefste het laatste. Al sjeesde vorig jaar de oudste me voorbij, omdat hij niet meer kon remmen. Hij eindigde tegen een paal.

Als het nu sneeuwt, krijg ik die kleine niet eens naar buiten. Vindt hij het te koud. Over 2 weken moet hij de hele dag de sneeuw in! “Help! Wat is m’n tactiek als hij niet wilt?” Heel de dag bij hem blijven en hem aanmoedigen. Hem achterlaten bij de Duitssprekende skijuf en heel hard weg skiën (lang leven het schuldgevoel) of hoeft hij niet meer te skiën en wij kunnen dus ook niet meer samen de berg af.

Daar ben ik heel goed in als moeder. Me druk maken om dingen die er nog niet zijn.

– “Als hij moet plassen, helpt de skijuf dan?
– Als hij maar niet hoeft te plassen als zijn skipak net helemaal aan is.
– Passen al onze spullen in de auto?
– Heb ik alles wel aangeschaft?
– Wanneer vertrekken we eigenlijk?
– Zullen we eerder vertrekken en naar school bellen dat ze plotseling alle drie heeellll ziek zijn geworden?
– Moeten ze van te voren in Nederland nog op skiles?
– Kunnen ze wel in de skilift, of vallen ze eruit?”

Take it easy Mieke! Het is vakantie!

Previous ArticleNext Article
Hoi, ik ben Mieke. Ik ben getrouwd en ik heb 3 jongens. Ik ben vorig jaar gestopt met werken in het onderwijs. Omdat mijn man vaak in het buitenland zit, vond ik het werk en 3 kinderen best druk. Nu ben ik thuis voor de kinderen. Dit geeft rust in het gezin. Maar soms denk ik: "Waar is hier de nooduitgang?". Dan mis ik de afwisseling, collega's en voldoening om iets voor mezelf te hebben. De jongste gaat bijna naar school. Tot die tijd ga ik van deze vrije tijd genieten. Want deze tijd komt niet meer terug!