WAT? Een flesje? Jammer hoor…

geboortezegel

Na 18 jaar wordt de bekende ooievaar ingeruild voor een nieuwe geboortepostzegel‬. Een vrolijk zegeltje met een kinderwagen, hobbelpaard, rammelaar en een… FLES! En ja, Nederland zou Nederland (lees de borstvoedingsmaffia zou de borstvoedingsmaffia) niet zijn om daarover te vallen. Maar waarom? Is een flesje geven dan zulke kindermishandeling dat alle (afgebeelde) flessen overal moeten verdwijnen en alleen nog aangeschaft kunnen worden in duistere achterkamertjes? Of zullen de borstenmoeders zich achtergesteld voelen dat er niet ook een borstje op de zegel is afgebeeld? Dan kunnen we nog wel even doorgaan. Mijn zoon krijgt echt geen roze rammelaar, waarom staat er geen blauwe op? En bovendien houd ik ook helemaal niet van hobbelpaarden, wel van raceauto’s.

baby_1

Ik ben het overigens ook volkomen oneens met de eerste geboortepostzegel‬. Die ooievaar. Alsof je newborn door die grote Pino wordt afgeleverd. Een beetje onrealistisch, vind je niet? Iedereen weet toch dat de kleine kindjes uit de boerenkool getrokken worden..

Previous ArticleNext Article

6 Comments

  1. En mijn dochter heeft geen hobbelpaard maar een hobbelgans…. Ik ga protest indienen want waarom kan je alleen maar op een paard hobbelen? 😉

  2. Het is maar waar je je druk om maakt… Is toch een leuke zegel die er vrolijk uit ziet?
    En elk kind, ook degene die boerstvoeding krijgen, drinkt wel eens uit een fles!

  3. Gelukkig zijn de meeste reacties positief. 🙂 En de zuurpruimen die er moeite mee hebben moeten dan maar een gewone postzegel gebruiken 😉 Hoewel: er zijn zelfs speciale borstvoedingspostzegels. Dus dan gebruiken ze die maar 😉

  4. Hahaha serieus? Tja, je zal verder niks te doen hebben. Leuk stukje. Die laatste zin…. 😉

  5. Wat een ophef haha. En trouwens, als men een borst erbij op de zegel zou plaatsen, dan komt daar wel weer een storm van kritiek op. Ik vind het een mooie zegel!

  6. Jammer dat het weer verpest wordt voor de andere borstvoedende mama’s. Niet om jou hoor, maar je artikel is een wel goed voorbeeld. Zo gaat het namelijk wel aan toe & word helaas iedereen die bv geeft erme geassocierd. Ik ben rete trots en voel me gezegend (het is niet vanzelf spreken voor iedereen) dat ik mijn zoontje al 5 maand borst mag geven. Zelf ben ik met de fles groot gebracht & er mankeer me niets. Ben kern gezond op bekkenstabiliteit na (dit zal vast wel door dat verdomde flesje komen ;)) Ik vind dat iedereen elkaar lekker in hun waarde moet laten & elkaars keuzes moet respecteren. We willen tenslotte allemaal het beste voor ons kindje!