Wat als ik alles over zou kunnen doen?

Voordat je moeder wordt, heb je een bepaald beeld van het ouderschap. Althans, dat had ik. Het opvoeden zou ik wel even nailen, want zo moeilijk kan dat toch niet zijn. Ik zou het in ieder geval héél anders doen dan mijn eigen ouders en dan dat hysterische mens in de supermarkt. No way dat zo een schreeuwerig draakje op de grond gaat liggen dweilen. Dat kind heeft gewoon even aandacht of een beetje liefde nodig.

Tja, zo arrogant was ik. Sorry.

De praktijk blijkt anders en daar kan ik boeken over volschrijven. Of een blog.

Maar wat als ik alles over zou kunnen doen? Wat als ik dit allemaal van tevoren wist. Zou ik dan weer aan een gezin beginnen? Of zou ik die kleintjes lekker achterwege laten en genieten van mijn eigen leven?

mama denkt

Ik zou geen bergen was hoeven wegwerken. Door het wasgoed van twee personen worstel je jezelf toch iets sneller heen dan door het wasgoed van vijf personen. En een avondje weg hoef je van tevoren niet te regelen. Zullen we gaan? Ja let’s go!

En ik zou de wereld over kunnen reizen. Tijd zat en geld in overvloed. 

Maar ach, die bergen wasgoed zijn een rijkdom en uniek. Daar kan de Mount Everest niet tegenop. Bovendien, wanneer je die berg eens lekker laat liggen, is er niemand die je ervoor ontslaat.

En waar zou je de quality time met je hubby voor nodig hebben als je elkaar elke avond al verveelt?

Ik heb me vergist in het ouderschap, het is absoluut niet wat ik had gedacht. Dat ligt niet aan de kleintjes, dat ligt aan mij. Wellicht had ik iets teveel een ’troetelbeertjes-straal’ idee bij het opvoeden. Ik verlies mijn beheersing veel sneller dan ik ooit had verwacht. Ik zou bepaalde dingen absoluut over willen doen, maar zou het dan anders gaan?

Wat als ik alles over zou kunnen doen?

Tja. Wanneer alle kleintjes naar school gaan, heb je de tijd voor dit soort gedachten. Maar aan het eind van mijn gedachten hoef ik er geen seconde langer over na te denken. Ik zou het allemaal zonder enige twijfel nog eens over kunnen doen!

 

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

1 Comment