Waarom een opstalverzekering voor ieder gezin zo belangrijk is

papa

Als moeder van een gezin met drie kinderen én, niet te vergeten, een hond, weet ik als geen ander hoe belangrijk een verzekering is. Die kinderen slopen nu eenmaal veel. Correctie, héél veel. Erg materialistisch ben ik niet. En als ik het al was, is er van dat materialisme weinig over. Ik heb inmiddels geleerd me niet te hechten aan spullen. Ongetwijfeld maken de kinderen niet bewust alles stuk, maar wat ik wel weet is dat het me kapitalen kost. 

Toch zijn er een aantal dingen die fout kunnen gaan, zonder dat de kinderen daar schuld aan hebben. Daar is de opstalverzekering van FBTO voor. Ik heb het dan dus niet over de kapitalen die ze me kosten, door het slopen van hun schoenen en spijkerbroeken, maar over serieuze schade aan het huis.

Stormschade

Zoals schade veroorzaakt door een storm. En ik weet het, ook mijn kinderen lijken wel eens als een wervelwind door mijn huis te gaan. Maar de dakpannen zijn tot op heden altijd blijven liggen.

Brand

Of schade die veroorzaakt wordt door mijn grootste nachtmerrie, namelijk brand! Oh, wat lijkt me dit verschrikkelijk om mee te maken. Twee van mijn drie kinderen slapen op zolder, vlak naast de droger. Bewust zet ik de droger nooit ’s nachts aan, ik moet er niet aan denken! Toch heb ik onlangs met de kinderen een vluchtroute doorgenomen, zodat ze wel weten hoe ze naar buiten moeten komen, mocht er ooit brand in huis zijn. Brrr, ik krijg al kippenvel bij de gedachte eraan en ik denk ook niet dat er een verzekering is, die deze angst kan wegnemen.

Inbraak

Hoewel onze woonkamer er zo nu en dan wel eens uitziet alsof er zojuist een poging tot inbraak is geweest, hebben we dit gelukkig ook nog nooit echt meegemaakt. Een inbraak kan, naast alles wat er gejat wordt, ook een behoorlijke schade aan je huis achterlaten. En dan heb ik het nog niet eens over de beschadiging van je veiligheidsgevoel. Wellicht kunnen mijn kinderen hier wel over meepraten. Want als ze de woonkamer weer eens compleet vernield hebben, kunnen zij ook vrezen voor hun veiligheid.

Waterschade

Buiten dat zomers de tuinslang weleens naar binnen spuit en dat een douchebeurt van mijn kinderen gelijk staat aan een tsunami, veroorzaken mijn kinderen niet heel veel waterschade. In ieder geval niet zoveel als die ene keer toen het kit-randje van de douchebak los zat. Onze muur was helemaal doorweekt! Met als gevolg dat het schilderwerk flink was aangetast.

Kortom, ook al kosten de kinderen je kapitalen, je kunt ze niet overal de aansprakelijk voor stellen. Want daar is nou een opstalverzekering voor. Maar niet alleen daarvoor. De opstalverzekering van FBTO zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je een plek hebt om te overnachten wanneer dat door brand niet in je eigen huis kan. Ze zijn 24 uur per dag te bereiken om hulp te bieden. En die hulp is in een gezin met kleine kinderen wel zo belangrijk.


opstalverzekering gezin

Afbeelding: Evgeny Atamanenko/Shutterstock

Previous ArticleNext Article