Daarom dus

relaxte moeder

Commentaar

Ik kreeg laatst commentaar van een paar mama’s die hun vraagtekens hadden bij het feit dat ik (niet geheel vrijwillig) thuis zit, maar wel mijn kinderen naar de opvang breng.

Nu trek ik me weinig aan van commentaar, maar dit zette me wel even aan het denken waarom ik dit ook al weer doe.

Ten eerste!

Zolang een kind opgroeit met heel veel liefde in een veilige en liefst stabiele omgeving vind ik dat iedereen zich met z’n eigen zaken moet bemoeien. Iedereen heeft andere ideeën over de opvoeding en dat is meer dan prima.

Mijn redenen

 1. Hebben jullie wel eens geprobeerd thuis te werken MET kinderen? Nou, kan je vertellen dat van dat werken niet zo heel veel komt. Dat geldt ook wanneer je op zoek bent naar de ‘Perfect Job’. Daar komt dus bar weinig van als je van die schattige dropjes door het huis hebt banjeren. “Nee, niet aan de vaatwasmachine zitten!”

 1. Ik geloof dat een kinderdagverblijf ontzettend waardevol is voor een kind. Het samen spelen, samen delen. Verdeeld aandacht krijgen, maar ook een ritme waarin ze mee gaan. En ja, ik heb nu wel het geluk dat ik ze laat kan brengen en vroeg kan ophalen. Win-win lijkt mij!
 1. Wij wonen 2 hoog met balkonnetje… Ik ga 1 tot 2 keer per dag naar buiten. Bij het kinderdagverblijf zit een enorme tuin, echt niet normaal zo groot (zelfs voor buiten Amsterdamse begrippen). Beschut, beschermd en elk moment van de dag toegankelijk! Need I explain more?
 1. Me-time is super belangrijk. Zonder toeschouwers een drol draaien is zoiets fijns, dat je vroeger voor vanzelfsprekend achtte. Van dit soort momenten kan je zoveel energie halen. Heel cliché, maar als je zelf lekker in je vel zit, ben je een leukere en waardevollere mama voor je kinderen (in mijn ogen dan). Ook wanneer het een keertje tegen zit. Dus ook al zit je bewust gekozen thuis, een ochtend/dag zonder kinderen is zo gek nog niet.
 1. Sociaal contact! Ik heb behoefte aan mensen om me heen, mijn kinderen ook! Vriendjes en vriendinnetjes maken dus! Niet alleen de kinderen maar ook de mama’s en papa’s maken contacten. Er zijn vast ook andere manieren om niet in een isolement te raken maar voor mij is dit een mooie bijkomstigheid.

Lekker puh

En voor de zuurpruimen… Mijn jongste gaat drie dagen naar de opvang (6 uurtjes), mijn oudste gaat nu net naar school. Ik heb dus drie dagen van 10 tot half 2 de tijd om die perfecte baan voor 3-4 dagen in de week te vinden!

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

13 Comments

 1. Ik ben net hetzelfde. Ik zit thuis nog steeds opzoek naar een Job terwijl mijn baby van maandag tot donderdag op de opvang zit maar ze kan daar zo leuk spelen met andere kindjes en Ik kan mijn huishouden doen. Ik heb haar ook liever thuis. Ma dit is goed voor haar.

  1. Geloof je het zelf? Een baby van maandag tot en met donderdag in de opvang zodat jij je huishouden kan doen?

   1. Dat moet iedereen voor zichzelf weten. Ik werk in de kinderopvang. Ben al 28 jaar gastouder. Het is heel goed en leuk voor de kinderen en t beste is n vaste structuur…
    Doe lekker je huishouden en trek je niks van andermans commentaar aan

 2. Wat vervelend van dat commentaar. Toen ik zwangerschapsverlof had ging mijn oudste ook 2 dagen naar het kdv. Om precies dezelfde redenen, ze leren er veel, heeft het reuze naar haar zin en ik had even rust. Mag best gezegd worden. Je houdt niet minder van je kinderen als je dit doet, is juist heel goed voor iedereen!

 3. Mensen moeten gewoon hun klep houden als ze het ding toch alleen maar gebruiken voor kritiek.
  Besides, het zijn meestal diegenen die zulke commentaar geven die hun kinderen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat naar de opvang sturen omdat ze ‘moeten’ werken. Terwijl iedereen gewoon doorheeft dat ze die job meer zien als een vlucht van hun ‘lastige koters ‘ dan wat anders.
  Dan denk ik niet dat jij het er zo slecht van afbrengt met die paar flutuurtjes per week, hè?

 4. Mensen zeuren altijd op een ander. Jij beslist toch zelf of je je kinderen naar de opvang doet? Het enige waar ze over kunnen zeuren is dat jij (moest je hier in België wonen en een onthaalmoeder hebben via Kind&Gezin) veel minder moet betalen omdat je geen werk hebt. Tegenover wij die de maximum moeten betalen terwijl we genoodzaakt zijn omdat we moeten gaan werken. Dat is soms echt K U T. Maar…. het is er dus waarom zou jij er geen gebruik van maken? Ik ben ook van mening dat het goed is voor sociaal contact en spelen.

 5. Serieus dat mensen daarover zeuren. Als je het kan betalen lekker doen, solliciteren is ook super vermoeiend en veel werk en dat gaat een stuk fijner zonder kind om je heen.

 6. Helemaal mee eens, ik zit in hetzelfde schuitje en gebruik de twee opvangdagen om te solliciteren en te netwerken! Gelukkig (nog) geen commentaar op gehad!
  Succes met je zoekocht!

 7. Ach iedereen heeft daar zijn eigen mening over en je hebt helemaal gelijk als de kids thuis zijn kun je weinig beginnen.

 8. Waarom ben je je aan het verantwoorden? Nu hoef je je niet te verantwoorden, omdat het klinkt alsof je je aan het verantwoorden bent 😉 maar je had ook best na de ’ten eerste’ kunnen stoppen. Helemaal jouw zaak! Ik hoop voor je dat jouw ideale baan snel voorbij komt.

  PS: ik ben thuis met twee meiden, solliciteer niet en breng de jongste een dag per week naar de opvang. Gewoon omdat dat fijn is voor ons allemaal. Geloof me. Echt. 😉