De vakantie van een moeder van vijf

De oudste 4 kinderen gingen laatst voor het eerst een volle week van huis. Hun allereerste keer ook op vakantie en ondanks dat ik het ze enorm gunde had ik er in aanloop naartoe behoorlijk hoofdpijn van. Niet nodig bleek achteraf, want de week ‘overleven’ bleek zowaar week vakantie. Voortaan kan ik geklaag van een ouder met 1 kind niet meer serieus nemen; hoe relaxed is het leven met 1 kind?!! Wat nou druk?! Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. 

Daarnaast kwam ik die week tot een aantal bijzondere inzichten:
⁃ In mijn eentje gebruik ik nog geen halve rol wc papier dus waarom moet ik dan wekelijks vier nieuwe op de houder doen? Missie grootverbruiker toiletpapier is gestart.
⁃ Het huishouden budget normaal bestemd voor 6 personen voor 1 week kan ik ook prima uitgeven aan twee personen. Iets met niet willen koken en wat uitstapjes.
⁃ Als je niet drie keer per dag moet stofzuigen en minimaal twee wassen per dag moet draaien bespaar je veel energiekosten. Om maar te zwijgen over spelcomputers, opladers en een tv    die continu aanstaat.
⁃ Het blijft gewoon schoon in huis. Niet ik-draai-mijn-rug-er-naar-toe-en-het-is-alweer-vies acties. Nee, gewoon het blijft gewoon spik en span.
⁃ Netflix doet veel leukere suggesties als jij de enige gebruiker bent in huis.
⁃ Ook 1 kind kan best veel rommel maken. O, ik mag niet klagen volgens mijn intro.
⁃ Als een kind geen broer of zussen in de buurt heeft verveelt het zich veel sneller. En dus moet jij opstaan als ouder wanneer je net buiten op de loungebank ligt voor een glaasje water voor een bezwete peuter, omdat er niemand in de buurt is die jij wel even voor je karretje kan spannen.
⁃ Het naar bed brengen ritueel kost slechts 15 minuten. Dat is inclusief rekken en spoken vangen. Scheelt zo maar een dik uur op een dag om maar over de ochtend te zwijgen…

Op het moment van lezen heeft ondergetekende alweer meer wassen gedraaid dan een eenkind gezin in een maand. Heb ik al drie keer bijna mijn nek gebroken over rondslingerende schoenen, make-up van de grond gepoetst en een groot verpakking wc-rollen gehaald. En heel veel minuten geknuffeld. Ze zijn weer thuis gelukkig.

Previous ArticleNext Article