Tips! Autoreizen met kinderen

Wij zijn net terug van wintersport en hebben er dit jaar voor gekozen met de auto te gaan omdat met 2 kids dat voordeliger was dan vliegen. Maar er komt heel wat bij kijken als je met de auto gaat reizen. Hier wat tips om de autoreis zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Algemeen

Rij overdag, dan blijft iedereen in het ritme en kom je meer uitgerust aan op bestemming dan als je gaat nachtbraken. Stop met regelmaat! Het is echt het beste voor iedereen, maar deze woorden lijken soms aan dovemansoren besteed.

Lees hier: de beste toilettas voor op reis

Baby’s

Voor pasgeboren baby’s is zo’n reis niet super spannend, ze slapen toch het merendeel. Maar, de Maxi Cosi is voor lange reizen niet aan te raden omdat het de ontwikkeling beperkt. Mocht je dus toch lang achter elkaar willen reizen met een pasgeboren baby bestaat de mogelijkheid om een reiswieg te huren voor in de auto. Hierin kunnen de baby’s liggen en kan je ze voor een fles iets wat rechter zetten. Voordeel, je kunt makkelijk bij je baby als hij/zij behoefte heeft aan een knuffeltje.
Geef je nog borstvoeding, neem een handkolf mee! Hup in de auto onderweg… Geef je kunstvoeding investeer in een thermoskan met kokend water die je gedurende reis aanlengt met water. Al zijn de voorzieningen bij veel tankstations en eetgelegenheden prima, mocht je een stop inlassen. 

Dreumes

Dreumesen zijn voor mijn gevoel het lastigst om mee te reizen. De concentratiecurve is beperkt en de behoefte voor beweging groot. Er zit dan ook niet anders op dan stoppen, rondje rennen en weer gaan. Een ipad met korte filmpjes of spelletjes kan de reis iets wat verlengen, maar je zult hoe dan ook vaker moeten stoppen.

Peuters

iPad, iPad, iPad! Vergeet de regels met iPad-tijd of maximum aantal filmpjes. Voor deze keer mag mijn kleine man de lange film helemaal afkijken, ja helemaal!
Is je kind zindelijk aan het worden, doe toch een luierbroekje aan. Just-in-case!
Verder heb ik (voor bewaren van moedermelk) kleine niet-transparante invriesbakjes gekocht (200ml) die ik nu gebruik voor verrassingen. Want in die kleine bakjes kan je smarties, chippies, gummybeertjes, tomaatjes, worteltjes, komkommer, en gesnipperde rijstewafels doen. Elke keer weer een verrassing wat er in zit en het houdt mijn peuter goed bezig… “Mama, ik heb zoooooo’n honger”

Maar bovenal, vergeet niet te genieten van de reis zelf ook al wil je zo snel mogelijk op plek van bestemming komen. De vakantie begint toch al als je de voordeur dicht hebt gedaan?

 

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Het is wel mooi inderdaad als je de reis ook al als vakantie kunt beschouwen.