Kleintje op komst, tijd om de kinderkamer te realiseren!

baby op komst

Wauw, er is een kleintje op komst! Wat leuk, wat spannend! De meeste aanstaande ouders wachten  de 12-wekenecho af alvorens ze het grote nieuws wereldkundig maken en nemen dit moment tevens als startpunt om echt te gaan verzinnen welke kamer de babykamer wordt en hoe deze er dan uit moet gaan zien. Bouwen we de studeerkamer om, splitsen we de ouderslaapkamer met een tussenmuurtje, halen we het rommelkamertje leeg en wordt dit de kinderkamer, is de zolder wellicht een optie als we daar een dakkapel op zetten? Noodzakelijk, maar ook ontzettend leuk om je mee bezig te houden! 

Waar realiseer je de babykamer?

Feit is, er komt een klein mensje in jullie leven. Een mensje dat zijn eigen ruimte gaat hebben. In het begin misschien nog niet zo erg nodig (of juist wel, voor sommige mensen is het voor hun nachtrust essentieel dat de kleine binnen de kortste keren op zijn eigen kamer slaapt!) maar zeker als ze ouder worden, is een eigen kamertje toch wel erg lekker, zowel voor jezelf als voor jullie kindje.

Denk er goed over na waar de babykamer gesitueerd wordt. Soms is de indeling van een huis zodanig dat er niet veel te kiezen valt, maar het kan ook mogelijk zijn dat er met een aantal (kleine) aanpassingen een ideale situatie ontstaat. De meeste ouders vinden het prettig als de babykamer grenst aan hun eigen kamer, maar dit is voor een ieder persoonlijk.

De babykamer inrichten

Als je bepaald hebt wáár de kamer komt of moet komen, dan heb je vervolgens het onderdeel inrichting. Schilderen of behangen? Welke kleuren ga je toepassen? De één heeft nog een pot latex staan en vind dat wel prima terwijl de ander er hele kleurenschema’s op los laat. Dan heb je natuurlijk nog de raambekleding dat het geheel kan maken of breken en tot slot de meubels met inhoud, verzorgingsproducten, beddengoed en ga zo maar door.

Wat staat er aan meubels in een standaard babykamer?

Er is een reden dat de grotere woonwarenhuizen een commode, kledingkast en bedje vaak in sets verkopen. Deze drie zaken zijn toch wel de essentials van een babykamer. Ook is een stoel waarop je kunt voeden erg fijn. Prettig bij nachtvoedingen en stiekem ook handig om kleertjes, spuugdoekjes, handdoeken etc. even op te gooien wanneer je je handen even vol hebt, bijvoorbeeld tijdens of vlak na het badje.

De kosten

Het financiële plaatje hangt af van de mogelijkheden die je al hebt. Je kunt je voorstellen dat het leeghalen van een kamertje wat tot nu toe als kantoortje of rommelkamer dienst deed geen cent kost (behalve dan wat kopzorgen over waar je nu weer met je rommel naartoe moet). Het plaatsten van een dakkapel of intimmeren van een zolderverdieping daarentegen, zeker als je twee linker handen of geen tijd hebt en het moet laten doen, is een ander verhaal. Met een handige partner, (schoon)vader en vriend(en) kun je vaak een eind komen, maar als je het professioneel aan wilt laten pakken, ook wat betreft de afwerking, kunnen de kosten toch wel eens oplopen.

Voor de inrichting geldt natuurlijk (ook) dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Alles nieuw? Dat kan. De variëteit in het aanbod is groot. Zowel in stijlen als in prijzen. Bij de meeste woonwarenhuizen kun je kopen op afbetaling. Heel handig als je het benodigde bedrag even niet meteen voor handen hebt, maar kijk goed welk rentetarief men rekent, veelal ligt dit echt wel boven de 10% (zeg maar gerust 14%). Zo ben je uiteindelijk dus een stuk duurder uit dan dat het prijskaartje aangeeft.

Heb je er geen moeite mee om een set van Martkplaats te halen dan is daar het aanbod ook groot. Babymeubels slijten vaak minimaal. Afgezien van misschien wat tandafdrukjes in de bedrand, volstaat het dan om een lapje over de meubels heen te halen en hoppa, klaar voor gebruik.

Een lening afsluiten?

Wanneer er verbouwd moet worden om de babykamer te creëren en je beschikt momenteel niet over het geld om dit te kunnen doen, is er een alternatief. Je kunt overwegen om (een deel van) het bedrag te lenen dat nodig is om de verbouwing te realiseren. Mogelijk ook gelijk voor de afwerking en inrichting.

Uiteraard is financieren uit eigen middelen de beste optie én het minst duur, maar, het kan geen kwaad om alle mogelijkheden eens te onderzoeken. Het opvragen van een offerte voor een lening bij Frisia Financieringen kost niets en is altijd vrijblijvend.

Voor de realisatie van een babykamer is een persoonlijke lening uitermate geschikt. Dit is een zogenaamd consumptief krediet en de rentepercentages hiervan liggen een stuk lager dan de rentes die het gemiddelde woonwarenhuis bij koop op afbetaling rekent. Bij een persoonlijke lening staat de rente gedurende de gehele looptijd vast en stem je van te voren de duur van de lening en het maandbedrag af. Daarnaast kun je boetevrij af- of inlossen wanneer je daar de mogelijkheid toe hebt zodat je sneller van de lening af bent en er uiteindelijk minder aan betaalt.

Frisia Financieringen is een bemiddelaar in consumptief krediet en werkt samen met gespecialiseerde kredietbanken die de laagste rentetarieven in de markt kunnen bieden.

Previous ArticleNext Article