24 tekenen dat je rondloopt met een veel te groot slaaptekort

1. De koffiemelkpoeder voor in je koffie bleek geen koffiemelkpoeder te zijn, maar Nutrilon 2. En daar kwam je pas achter na je eerste slok. Of vierde. Afhankelijk van je nacht.

2. Het lidmaatschap van de sportschool wordt voornamelijk gebruikt voor het gratis kinderopvang-uurtje en de zonnebank om even bij te kunnen slapen.

3. Je hebt zojuist je tanden gepoetst met een dagcrème in plaats van tandpasta. Of antirimpelcrème. Of erger, met een scheermesje.

4. Je vraagt de kinderen om vadertje en moedertje te spelen en jij bent de baby.

5. Je bent onder de douche staand in slaap gevallen. Misschien heb je zelfs uit de shampoofles gedronken, maar je bent te moe om je dat te herinneren. 

6. Je geeft automatisch ‘Ja’ als antwoord op alles wat de kinderen vragen. Ook al is de vraag ‘mogen we snoep als ontbijt?’.

7. Als je je ogen dicht doet, dan zie je een bed voor je. Waar in geslapen wordt, niets anders.

8. Je valt met je voorhoofd tegen de rand van de tafel tijdens een potje memory.

9. Je doet alsof je moet poepen om even alleen op de wc te kunnen zitten met je ogen dicht.

10. Soms moet je zo hard lachen, dat je ervan huilen moet. En vervolgens sta je te janken, zonder dat iemand ook maar een idee heeft waarom…

11. Je bent je koffie weer eens kwijt en je hebt géén idee waar je het zoeken moet.

12. Staat daar nou een kabouter of krijg ik waanbeelden?

13. …..

14. Zzzzz

15. Huh, wat? Waar hadden we het over?

16. Na een halve dag kom je er achter dat je shirt binnenste buiten zit, maar je laat het voor wat het is. Te moe om er iets aan te doen.

17. Je bent als een malle tekeer gegaan om de kinderen op tijd op school te droppen. Blijkt het zaterdag te zijn.

18. Je komt er na 10 minuten achter dat je midden in de woonkamer een knuffelbeer aan het wiegen bent.

19. Je hebt zojuist de fles per ongeluk in het oor van je kleintje gestoken in plaats van in zijn mond.

20. Op je werk kom je erachter dat je maar één been geschoren hebt. En dat terwijl je net je nieuwe kekke rokje voluit heb geshowd aan je collega’s.

21. Iedereen die zegt dat hun kinderen al heel snel, heel goed doorsliepen, wil je een klap op de kanis geven. Dat doe je niet, want daar ben je te moe voor. 

22. Je hebt overal gezocht naar je telefoon. En op het moment je besluit om je zelf te bellen, realiseer je je dat je je telefoon in je handen hebt. Oké, dan ben je écht te moe. 

23. Je hebt 845 spullen in de auto geladen om te kunnen vertrekken met je baby, maar je vergeet één belangrijk dingetje mee te nemen: de baby in kwestie… Ja, dit kan iedereen gebeuren en maak je niet druk, hij zal het zich niet herinneren.

24. Je hebt zojuist al deze bovenstaande puntjes gelezen, maar je hebt werkelijk geen idee waar het over ging.


slaaptekort moeder

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

4 Comments

  1. Leuk! Gelukkig zijn ze nog nooit allemaal echt bij mij voorgekomen. Denk ik tenminste, ik kan ook zo moe zijn geweest dat ik het gewoon vergeten ben 😉

  2. Ik kwam vanmiddag terug bij mijn auto midden in de stad, stond het raam nog wagenwijd open… gelukkig zat er geen baby in 😉

  3. Ja ik kan flink wat puntjes afvinken. Vooral 10. En dan denken ze dus dat je gek geworden bent. Tenminste, dat dacht ik zélf. Maar gelukkig, het was gewoon vermoeidheid. Truste