6 soorten moeders die je op social media tegenkomt

social media moeder

Als moeder van één kind heb ik ontelbare vragen over de opvoeding. Je kunt mij gerust een beetje onzeker noemen in dit ouderschap. Toch is, voor veel van mijn vragen, de dokter bellen een stap te ver. Maar veel vriendinnen of een eigen moeder waar ik mijn vragen kan stellen, heb ik niet. Daarom zoek ik het vaak bij andere moeders op social media. Over het algemeen gezien, heb ik daar best veel aan. Veel andere moeders komen met serieuze antwoorden op mijn vragen. Ik heb er zelfs een aantal leuke contacten aan overgehouden. Nee, zo slecht is het echt niet op social media. 

Maar toch is iets me opgevallen. Ik hou niet van hokjes, maar hoe je het ook wendt of keert, moeders op social media zijn in hokjes te stoppen! Kijk maar naar de reacties op deze simpele vraag.

“Hi mama’s, ik heb een vraag! Mijn tweejarige heeft plotseling koorts en valt nu (om 11.30) op de bank in slaap. Wat zouden jullie doen?” 

De perfecte moeder

De moeder die het allemaal volgens het boekje doet.

“Och jeetje! Dat heeft mijn kleintje echt nog nooit gehad! Maar wij eten dan ook heel gezond, alles biologisch, zelf gemaakt en natuurlijk zonder chemische toevoegingen. Daarnaast heeft mijn kind minimaal een jaar borstvoeding gehad. Dat kun je nu dus wel merken aan het immuunsysteem van mijn kleintje, hij is nooit ziek. Ook gaan wel elke dag even naar buiten, dat is ook heel belangrijk voor het immuunsysteem. En we beperken schermtijd uiteraard tot het minimale. Hij speelt altijd ook fantastisch met zijn verantwoorde speelgoed.”

De ik geef je een schuldgevoel moeder

De moeder die vindt dat je niet alles op social media moet mikken, maar ondertussen smult van alles wat er opstaat.

“Maar even serieus, moet je niet eerst even de dokter bellen voor je hier op social media je vragen neergooit? Wat als de koorts door een infectie in zijn hersenen komt? Ik hoop dat je inmiddels met je dokter aan de telefoon hangt en je kind in de gaten houdt, in plaats van hier op social media rond te hangen.”

De het kan nog erger moeder

De moeder bij wie het allemaal veel erger is.

“Oh, hij heeft nog maar net koorts? Dat is nog niks! Mijn kind heeft dagen koorts gehad, hij was verschrikkelijk ziek! Echt dát is pas erg. Toen brak hij nog zijn enkel ook en alsof het niet genoeg was, ging zijn eczeem ook weer opspelen.”

De pro borstvoeding moeder

Alles is borstvoeding bij deze moeder.

“Geef je nog borstvoeding? Ik hoop het! Groetjes.”

De google moeder

Deze moeder heeft een oplossing voor alles, gevonden op Google! Maar of het ook daadwerkelijk werkt?

“Ik heb het even voor je gegoogeld! De bottom line is: Koorts op zich is geen reden voor bezorgdheid. Blijf wel altijd op andere klachten bij uw kind letten.”

De laat de natuur z’n gang gaan moeder

Deze moeder komt met allerlei natuurlijke oplossingen.

“Koorts is een geweldig natuurlijk mechanisme van het lichaam om het lichaam gezond te houden. Dit proces hoef je niet te verstoren en geef absoluut geen paracetamol! Je kunt je kindje, wanneer hij wakker wordt, een beetje basilicum thee geven. Basilicumblaadjes hebben namelijk de eigenschappen die de lichaamstemperatuur helpen reguleren. Succes!”

De relaxte moeder

Deze moeder ziet geen beren, maar juist mogelijkheden.

“Wat ik zou doen? Ik zou er lekker naast kruipen en een powernap meepakken. Geniet ervan! Want kindjes met koorts zijn heerlijk. Lekker rustig, warm en knuffelbaar. Joe!”


soorten moeders online

Afbeelding: Shutterstock / pathdoc

Previous ArticleNext Article