Samen slapen, borstvoeding… Borstslapen!

Samen slapen, borstvoeding… Borstslapen! Jaja, we hebben weer een nieuwe term. Een term die verder gaat dan de term der termen (wat dat ook wezen mag).

Borstslapen.

Een term waar menig man waarschijnlijk wel oren naar heeft en menig vrouw niet aan denken moet. Echter is dit zogeheten ‘borstslapen’ niet voor hen bedoeld, maar voor de kleintjes.

Borstslapen

Borstslapen is kort gezegd samen slapen én borstvoeding geven. De hele nacht. Of nou ja, wanneer de baby of peuter daar behoefte aan heeft. Ik kan veel, heel veel nadelen bedenken om dit zeer af te raden. Ik bedoel, zie je jezelf al liggen met je tieten paraat voor wanneer de grijpgrage baby maar wil? 

Borstslapen dus. Onbedoeld deed ik ook zo’n twee jaar lang aan dat borstslapen. En ja, die grijpgrage baby kneep inderdaad net even te hard in mijn tepel waardoor ik even klaarwakker met mijn ogen uitpuilend de wereld vervloekte. En hoewel het bij mijn eerste absoluut niet in mijn botte hersenen opkwam, bleken mijn hersenen bij de derde toch behoorlijk bot en gaf ik toe aan die borstenbehoefte van mijn baby.

Best veel voordelen

Want behalve de onverwachte prikkeldraad-tepels en in het begin de angst dat ik mijn baby zou pletten, zag ik er zelfs de voordelen wel van in.

Het is namelijk verrekte makkelijk; je hoeft je bed niet uit om je baby te halen en aan te leggen, je hoeft niet rechtop te gaan zitten om je baby te voeden, sterker nog; je hoeft geeneens wakker te worden.

En niet alleen jijzelf kan lekker doorknorren, ook de baby hoeft niet helemaal wakker te worden van zijn eigen gehuil. Wat weer voordelig is, omdat je baby zo eerder langere periodes achtereen doorslaapt.

Mocht je melkproductie probleempjes hebben, dan kan ik het je ook zeker aanraden. Maar wees gewaarschuwd! Voor je het weet ben je twee jaar verder en word je op een dag wakker met twee gigantische Lolo’s en een volledig uitgeslapen peutertje…

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

6 Comments

  1. Haha Lolo’s! Nee, ik heb deze pose wakker geprobeerd en dat lukte al niet eens. Daarnaast betekende voor mij baby in bed, ikke niet slapen. Dan toch maar er gewoon even uit en baby gewoon in haar eigen kamertje in haar eigen bedje. Sliep ik veel beter.

  2. Ja! Zo ging dat bij ons ook, ik kon anders echt elk uur mn bed uit. En nu werd ik af te toe wakker draaide soms zelfs gewoon met baby en al om voor de andere borst al tepel 1 mn even te veel werd.

  3. Ja ik vond het wel relaxt hoor! Hoewel ik, toen mijn baby’s na een jaar of 2 dan wél in hun eigen bed sliepen, nog geregeld midden in de nacht in paniek wakker werd om naar ze te zoeken en te kijken of ik ze niet geplet had of uit het bed had laten rollen..

  4. Hier ook jaren gedaan. Scheelde me heel wat uurtjes slaap…vooral de jongste had reuze honger. Ik draaide inderdaad ook met baby en al naar de andere kant.